Глобиха сайтове на Playboy за слаба защита от достъп от непълнолетни

1
27

Британският телекомуникационен и медиен регулатор Ofcom глоби списанието Playboy със 100 000 паунда, заради слаба защита на неговите сайтове от възможността те да бъдат достъпвани от непълнолетни. Новината беше съобщена в прес релийз на сайта на регулатора.

От институцията посочват, че сайтовете Playboy TV и Demand Adult, които са собственост на групата Playboy, допускат потребители само след едно кликване на бутона „Имам 18 години“. При това двата ресурса публикуват видео и снимки с порнографско съдържание.

Според Ofcom тази опция за ограничаване на достъпа не е достатъчна. Освен това от регулатора добавят, че потребителите на двата сайта могат да закупят платен достъп до материали с помощта на дебитни карти. Порно материалите пък са свободно достъпни на сайта Demand Adult.

От британския регулатор посочват още, че сайтовете със съдържание „за възрастни“ могат да използват няколко ефективни метода за контролиране на възрастта на посетителите. Те могат например да използват за контрол на достъпа до съдържанието си номерата на кредитните карти на потребителите. На острова кредитни карти могат да имат само 18 – годишните лица.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари