Да изпревариш Tesla: Volkswagen строи мегазавод за електромобили в Шанхай

9
2709

За да завземе агресивно развиващият се китайски пазар на електромобили, германският автомобилен концерн разкрива съвместно предприятие със SAIC. Заводът е проектиран от нулата, като предприятие на бъдещето, което ще произвежда по 300 000 електромобила годишно.

VW започна строителството на своя първи автомобилен завод, изцяло адаптиран за производството на електромобили с платформата MEB. Фабриката в Шанхай трябва да произвежда по 300 000 електрически автомобила годишно.

Новият завод на VW и SAIC в Шанхай ще произвежда единствено EV автомобили. Първият електрически кросоувър трябва да излезе на пазара през 2020 година. След това се предвижда едновременното производство на няколко нови модела електромобили и различни типове акумулаторни батерии.

Освен това, концернът ще използва в новата фабрика новият подход към производството Industry 4.0. Той предвижда директното внедряване в автомобилите на високотехнологичен хардуер за машинно обучение, изкуствен интелект и виртуална реалност.

Предприятието ще бъде оборудвано с 1400 робота, покриващи стандартите на Industry 4.0, както и AR и VR, с които той ще се превърне в цифров смарт завод. Неговата площ е 610 000 квадратни метра, включващи не само поточни линии, но и складове и изпитателни трасета.

Благодарение на този подход, VW възнамерява здрав да стъпи на китайския пазар, който е най-големият и най-бурно развиващият се в света.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари