Джеф Безос основа благотворителния фонд Bezos Day One Fund с $2 милиарда капитал

3
588

Ръководителят на Amazon и Blue Origin Джеф Безос може да стане вторият Бил Гейтс по благотворителност. Основателят на най-големия онлайн магазин Amazon.com съобщи в Twitter за създаването на благотворителния фонд Bezos Day One Fund с капитал $2 милиарда.

Средствата от фондаBezos Day One Fund ще се използват в две основни направления. Това са поддръжката семействата на бездомните (The Day 1 Families Fund) и създаване на мрежа за предучилищни занимания за бедните (Day 1 Academies Fund).

CNBC обърна внимание на това, че Безос често е критикуван, че въпреки огромното си финансово състояние, дава твърде малко пари за благотворителност. Да си припомним, че наскоро Джеф Безос стана най-богатият човек в най-новата история на човечеството. Той счупи рекорда на Бил Гейтс, а неговата Amazon наскоро стана втората компания в света с пазарна капитализация над $1 трилион.

Към днешен ден Bloomberg изчисли, че финансовото състояние на Безос възлиза на $164 милиарда. Бил Гейтс е вече на второ място в рейтинга Bloomberg Billionaires Index със собствен капитал от $98,6 милиарда. Бил Гейтс е добре известен със своята благотворителност. Гейтс е дал за благотворителност общо около $40 милиарда.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Хаха
Хаха

Това е доказателство, че парите не са негови. Бил Гейтс финансира проектите на своите господари, а сега включиха и Джеф Безос

nas
nas

A da ne bi parite da sa tvoi?

Смях
Смях

Не бе, на илюминатите и рептилите са…