Доналд Тръмп нареди на бившия министър на отбраната да извади Amazon от участието за договор с Пентагона

2
898

Президентът Доналд Тръмп нареди на бившия министър на отбраната Джеймс Матис да „извади“ Amazon от възможнотe кандидати за договор с Пентагона в размер на 10 милиарда долара, казва Матис, според доклад от тази седмица от уебсайт, фокусиран върху военните задачи и цели.

Договорът за облачни услуги и изчисления за съвместната отбранителна инфраструктура на Министерството на отбраната JEDI бе връчен на Microsoft в петък. Тръмп издаде директивата си на Матис по време на телефонен разговор миналата седмица, се казва в доклада, според Taks & Purpose, който получи предварително копие. CNET не са успели да прегледат доклада.

Amazon и нейният изпълнителен директор Джеф Безос са любими мишени на Тръмп, чийто атаки се разглеждат като произтичащи от неудобното притежаване на Вашингтон Поуст от страна на Безос.

Според Task & Purpose, докладът казва, че по време на срещата Матис е казал на Сноудграс и други за заповедта на Тръмп, а от своя страна те са реагирали с:

„Ние няма да направим това. Това ще бъде направо съгласно протокола, както юридически, така и етично.“

Нито Белият дом, нито Сноудграс веднага отговориха на искане за коментар. Генералният инспектор в Министерството на отбраната отказа коментар. Матис не отговори веднага на искането за коментар, направено чрез Дженеръл Динамикс, където той е в борда на директорите.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Яко!
Яко!

Удрии Дончо, удриии по левите привърженици на отворените граници. Западът никога няма да бъде социалистически!

Не на фалшивите новини
Не на фалшивите новини

Много голям част от маргинализираните тролове в БГ не осъзнават, че авторите на текствое описват станало събитие, а не изразяват позоция.

Ако се е провел парад на травестите във Франция и го отразиш без да влагаш мнение в него, ти отразяваш събитие, не значи, че подкрепяш/не подкрепяш парадите, може и дори и да си безразличен.

Статиите отразяват събитие, не мнение. Мнението го виждате само вие податливи на фалшиви новини, маргинализирани тролове, които сте обрасли социалните мрежи като Фейсбук и разпространявате небивалици за 40+ възрастното поколение.