Дубайската IT компания OneGram, съвместно с онлайн-платформата за търговия със злато GoldGuard създаде криптовалутата OneGramCoin, основната единица в която е един грам злато. Новата цифрова валута съответства на ислямските канони в сферата на финансите.

На предстоящата ICO (Inicial Coin Offering) компания, обявена за 21-ви май, ще бъдат предложени за продажба 12 400 786 токена OneGramCoin. Ако всички токени бъдат продадени, според сегашната цена на златото, ще бъдат събрани около $554 милиона. Forbes отбеляза, че това ще бъде най-голямата ICO в историята.

Според създателите на новата валута, токените на OneGramCoin „ще отворят вратите на ислямския свят за търговията с криптовалути“. При всяка транзакция ще се удържа малка комисионна, която ще бъде реинвестирана в закупуването на ново злато и по този начин реалната цена на новата криптовалута непрекъснато ще се увеличава.

Според правилата на шериата в областта на финансите и търговията, мюсюлманите имат право да търгуват само със стоки, които имат физическо обезпечение. Това е причината търговията с криптовалута и фютчърсните договори със злато да са забранени в повечето мюсюлмански страни. Но токените OneGramCoin не попадат под тази забрана, понеже са обезпечени със злато.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

12 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари