Ексклузивно: британските Google потребители губят европейската защита на данните и минават под юрисдикцията на САЩ

4
1709

Google възнамерява да прехвърли акаунтите на своите британски потребители извън контрола на европейските регулаторни органи и да ги постави под юрисдикцията на САЩ. По този начин те ще загубят защитата на личните данни, която е валидна за целия Европейски съюз. Информацията е на Reuters.

Ако тези действия се забавят или по някаква причина се наложи Google да се откаже от тази миграция, данните ще бъдат прехвърлени в Ирландия, където се намира един от централните офиси на интернет гиганта. Но Ирландия е част от ЕС и за британските потребителски данни ще важи общият за Европейския съюз регламент за защита на личните данни (GDPR), който е един от най-строгите и твърди закони в света по отношение на потребителските данни. В момента този закон действа и във Великобритания. Заради GDPR британските власти и правоохранителни органи не могат да получават информация за своите съграждани при водене на съдебни дела. Но Великобритания и САЩ възнамеряват да сключат ново търговско споразумение за прехвърлянето на британските потребителски данни под юрисдикцията на САЩ, което силно ще улесни тяхното разкриване.

Google засега не коментира тази информация. Но според бившия директор по конфиденциалност на интернет гиганта по Леа Киснър (Lea Kissner), би било твърде глупаво да се очаква, че данните на британците както преди ще бъдат защитени от европейските закони, а тяхното съхранение в Ирландия би било неразумно скъпо.

Очакванията се по същия начин да постъпи Facebook и другите американски технологични гиганти.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
aan
aan

Ексклузивно: „В журналистиката ексклузивно интервю се нарича информация споделена само с един журналист или агенция, който има правата да публикува.“

mmmmmm
mmmmmm

Преди беше: СКАНДАЛНО, сега Ексклузивно… ама то като използваш Google Translate за превеждане не очаквам по-добро. Утре сигурно ще е някоя друга тъпотия за клик бейт

Палатката
Палатката

„изтекоха снимки на…“

Koncho
Koncho

Ко прайм ся ?