Години наред вече мнозина очакват завръщането на Volkswagen Microbus, но немската компания така и не върнаемблематичния симпатяга от 60-те. Това обаче ще се случи. През 2022.

Автомобилният гигант показа по-рано тази година своя изцяло електрическия концепт I.D. Buzz. След слухове и спекулации, Volkswagen даде най-после така дългоочакваната новина: Volkswagen Microbus се завръща! Анонсът за това бе направено от шефа на компанията по време на Pebble Beach Concours D’Elegance в Монтрьо, Калифорния.

„След презентациите, които направихме по време на изложенията в Детройт и Женева, ние получихме голям брой писма и имейли от клиенти, които ни молеха: „моля, направете тази кола“, заяви по време на изявата изпълнителният директор на компанията Херберт Дис. По повод на мястото на анонса, той обясни, че Microbus дълго време е бил част от калифорнийския начин на живот. „Сега го връщаме, пресъздавайки го като електрическо возило“, добавя той.

Очаква се батерията и другата електроника да е под пода на вана, което ще направи вътрешността му просторна, докато в същото време ще се запази минималистичния му екстериор. Заедно с това, освен пътнически модел, пазарната реализация на I.D. Buzz ще има и товарен вариант, който ще бъде идеален за доставката на стоки в градска среда. Освен това, той ще получи ниво на автономност от трета степен (Level 3) – пълна автономност при определени обстоятелства (например при движение по високоскоростни магистрали). Предвижда се също така и излизането на I.D. Crozz SUV, а преди това – през 2021 – се очаква появата на I.D.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари