ЕС отново ще глобява Google – този път за AdSense

9
1051
Bloomberg съобщи, че европейският комисар по въпросите за защита на конкуренцията през следващите една-две седмици ще обяви за ново нарушение от страна на Google.

Европейският съюз подготвя поредната антимонополна глоба срещу Google, която ще стане третата поред през последните две години. Този път наказанието е свързано с услугата за контекстна реклама AdSense. Изданието Bloomberg допълва, че причината за извършваното в момента разследване е провеждането на антиконкурентна политика от страна на интернет гиганта, състояща се в ограничаване рекламата на конкурентите.

Bloomberg цитира свои анонимни източници, според които европейският комисар по въпросите за защита на конкуренцията Маргрете Вестагер ще обяви глобата през следващите една-две седмици. Размерът на глобата засега не е известен, но се предполага, че тя ще бъде значително по-ниска в сравнение с предишните случаи. Според водещия аналитик на Bloomberg Айтър Отиз (Aitor Ortiz), Google оказва съдействие на регулатора и необходимите промени в AdSense вече са направени.

Да си припомним, че през месец юли 2018 година Европейската комисия глоби Google с рекордните €4,3 милиарда ($5 милиарда) за злоупотреба с доминиращото положение на пазара, както и за предварителното инсталиране на фирмените приложения и на търсачката в мобилните устройства, използващи операционната система Android. Една година преди това интернет гигантът бе глобен с €2,4 милиарда ($2,7 милиарда) за нарушаване на антимонополното законодателство.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
6 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
7 Автори на коментарите
Капитализъм 🇺🇸🇪🇺🇧🇬КапитализъмTNTи двете, дядо попе :)111 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
saentist
saentist

Да направят една кампания за инсталиране на адблокери,
доста повече ще им бръкнат в джобовете.

Стеф
Стеф

Ами тъй, като онези пък ни глобяват за дизелите и си разменяме едни пари.

111
111

Те като ги глобяват, после взимат ли си парите или всичко е само на хартия?

и двете, дядо попе :)
и двете, дядо попе :)

Европейците като глобят американците, ония напечатват съответното количество зелени хартийки и им ги дават. Пък ако реши някой да не приема зелени хартийки без покритие – обявяват го за „враг на демокрацията“ и най-демократично го бомбардират, докато възприеме „демократичните, общочовешки ценности“ на краварите. Ако се окаже особено невъзприемчив – нападат го и по суша, екзекутират членовете на управляващото правителство, назначават собствени продажни марионетки и така…

Капитализъм 🇺🇸🇪🇺🇧🇬
Капитализъм 🇺🇸🇪🇺🇧🇬

Колко пъти трябва да Ви се обяснява, че това не е семейно-клановия тоталитарен принцип „държава=правителство=вожд=партия=народ=компании“? Гугъл е антиамериканска, лява, либерална, глобалистка компания, която отказва дори да помага на Пентагона в кибер разработки на оръжия, но е съгласна да работи с Хуауей за същото, която е китайска и е свързана с китайската партия и държава? Научете се, че светът не е бай-тошовия ви комунизъм и разделението между частен сектор и държава на Запад е факт! В офисите на Гугъл няма да видиш да се веят американски знамена, ще видиш ЛГБТ знамена. Последното, което беше е, че един от техните служители определи… Виж още »

TNT
TNT

до @Капитализъм ти наистина ли вярваш на всичко това?
бил ли си в офисите на гугъл че зняеш какви знамена се вят вътре, а може би си пиеш ракията с шефовете на търсачката за да знаеш дали тайно или явно подкрепят тайните служби на краварите.

Капитализъм
Капитализъм

Мога да ти говоря/пиша с часове, но нямам време. Виж този клип и проучи темата за левичарството и антиамериканизма на глобалистките леви компании като Гугъл, Амазон и Фейсбук.

https://youtu.be/KEVFXwz-evQ

Капитализъм
Капитализъм

Това видео е от разпит на ръководителя на Гугъл във връзка с подкрепата на антиамериканска теза на глобалното ляво за отворени граници, корпоративен имейл е потвърдил манипулация в полза на глобалното ляво по време на избори:

https://youtu.be/7qOTUC-UAgc

Капитализъм 🇺🇸🇪🇺🇧🇬
Капитализъм 🇺🇸🇪🇺🇧🇬

Google цензурира PragerU, цензурира дори класически либерали: