Ето какъв е приходът на компанията Nikola мечтаеща за успехите на Tesla

8
3400

Американският производител на електромобили Nikola публикува своя официален финансов отчет за второто тримесечие на 2020 година. Приходът на тази компания за изтеклите три месеца е $36 000. За печалба не може и да става дума. И още, оказа се че този приход е реализиран чрез доставки на слънчеви панели на основателя и изпълнителния директор на Nikola Тревър Милтън.

Автомобилната компания Nikola излезе на IPO през месец юни и сега представи своя първи тримесечен финансов отчет, съобщава CNBC. Загубите на тази компания се оказаха далеч по-големи от очакванията на финансовите аналитици: през второто тримесечие на 2020 година Nikola загуби $86,64 милиона, което е цели 5 пъти повече от същия период на миналата година.

На фона на всичко това акциите на Nikola се сгромолясаха с 18%, отбеляза Bloomberg.

Компанията носи името на физика и изобретател Никола Тесла. Nikola представи три електрически товарни автомобила (One, Two, Tre), джипа Reckless и пикапа Badger, но от нейните поточни линии засега не е слязъл нито един електромобил. Серийното производство трябва да започне през 2021 година, но не се казва кога точно. Въпреки това, пазарната капитализация на Nikola е $13 милиарда. Заради нейното име с компанията се шегуват, че е е основният конкурент на Tesla.

‘За трите месеца, които приключиха на 30 юни 2020 година компанията реализира приход в размер на 0,03 милиона долара от инсталирането на слънчеви батерии, закупени от изпълнителния директор’ – се казва в отчета.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари