Заводът на Foxconn в Уисконсин спечели договор за производство на сървърни компоненти за Google

0
332

Тайванската Foxconn Group е подписала договор за производство на ключови сървърни компоненти на Google в завода си в Уисконсин, а не в Китай, според Bloomberg. Решението би могло да помогне за създаването на множество производствени работни места във фабриката, която е силно недостатъчно използвана от години.

Докладите показват, че фабриката Foxconn ще започне производство на компонентите на сървърите на Google през първото тримесечие на следващата година. Решението за центриране на производството в САЩ може също да доведе до подписване на допълнителни договори в страната, като Foxconn иска да намали зависимостта си от китайската си производствена база.

Google може да е имала предвид и бъдещи държавни договори, когато е възложила сделка за производство на сървъри на Foxconn. Фабриката в Уисконсин, която ще произвежда частите, носи огромна политическа тежест, като потенциално ще доведе до отварянето на 13 000 работни места в държавата.

Спазване на обещанията

Строителството на обекта в Уисконсин започна през 2018 г., като местните и щатските правителства хвърлиха милиони долари за създаване на инфраструктурата, от която Foxconn се нуждае. Въпреки това, заводът остава до голяма степен празен, а Foxconn е обвинена, че е източила огромни суми от обществените средства, за което ви разказахме миналия месец. Фабриката е използвана за производство на маски за лице и респиратори в борбата срещу пандемията от коронавируса тази година, но производствените ѝ възможности остават до голяма степен недостатъчно използвани.

Сделката с Google предлага на завода спасителен пояс, като гигантът в сферата на интернет търсенето отчасти избира фабриката поради технологични причини: Foxconn беше единствената компания на територията на САЩ, като заяви, че е в състояние да достави необходимите монтажни линии за производството сървърните компоненти.

Foxconn, който до голяма степен е известен с това, че произвежда по-голямата част от iPhone и другите продуктите на Apple, може да разглежда договора с Google като възможност за диверсификация на потоците си от приходи. Сделката може да подобри и бъдещите отношения между правителствата на САЩ и Китай, тъй като президентът на САЩ Доналд Тръмп, който провежда враждебна политика срещу Пекин, се готви да предаде управлението на новоизбрания президент Джо Байдън.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари