Излезе ъпдейта JRuby 1.5

0
21

JRuby е популярен отворен код пакет, който позволява на Java разработчиците да използват Ruby, за да разширят възможностите на Java приложенията, предлагат SOA/WOA интерфейси за съществуващи Java приложения или създават изцяло нови приложения. Ruby продължава да придобива популярност на търговския пазар, заради забележителните си постижения в продуктивността. От днес ъпдейта JRuby 1.5 е на разположение с нови приспособления за Java и билд туулове, и подобрена поддръжка на Windows.

„С JRuby ние можем да увеличим разработването до 4-10 пъти, докато пишем 80% по-малко код. Истинската цена на софтуера е в тестването и поддръжката на кода и JRuby позволява по-широкообхватно тестване, което помага да се поддържат цените на софтуерната поддръжка по-ниски“, казва Джо О’Брайън, един от създателите на EdgeCase, LCC. „В допълнение ние намалихме нашите разноски в инженерните ресурси за един проект с 50% и редуцирахме времето за прилагане на промените в кода от 6-8 седмици до 3 седмици. Тези постижения в продуктивността ни дават повече време да създаваме нови приложения“.

Новите характеристики в Ruby 1.5 включват основно:

– по-стегната интеграция с Java Library
– подобрена съвместимост с Ruby
– подобрена поддръжка за Windows

С версия 1.5 разработчиците могат да използват едновременно Rake и Ant билд тулове чрез интеграция между тях. Rake е Ruby-фокусиран, докато Ant е за Java.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари