Илън Мъск тролна Джеф Безос по повод неговия лунен проект

14
2025

Илън Мъск е добре известен с това, че пише интересни постове в Twitter. Да си припомним двусмисленото наименование на неговата тежка ракета носител BFR (Big Falcon Rocket), която бе представена от Мъск като Big f.king rocket, което съвсем приблизително би могло да се преведе като „дяволски голямата ракета“.

Създателят, собственик и генерален директор на SpaceX днес се пошегува с бъдещия си конкурент – генералния директор и собственик на компанията Blue Origin Джеф Безос. Преди време Мъск нарече Безос „подражател“, коментирайки извеждането на комуникационни сателити в рамките на проекта Project Kuiper на компанията Amazon за създаване на мрежа от сателити за осигуряване на интернет връзка за почти цялата планета.

Очевидно че Мъск нямаше как да подмине анонса на космическата платформа Blue Origin за доставка на товари на лунната повърхност и си беше ясно, че ще направи някакъв коментар по този повод.

В изображението, което Мъск качи в своята Twitter страница, вместо оригиналния надпис Blue Moon, на корпуса на лунния модул на Безос се виждат думите Blue Balls. Дори и съвсем начинаещите в английския език с лекота ще си преведат това словосъчетание. Тази история доста напомня филма на Мел Брукс „Космически топки“ (Spaceballs) и може би Мъск се е вдъхновил от тази пародия на „Междузвездни войни“ на Лукас, за да тролне Джеф Безос.

14
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
9 Отговори на коментарите
10 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
10 Автори на коментарите
мда115ШишоЛилипута ПутинПалустиниец Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Мирослав
Мирослав

Аз съм привърженик на Мъск, защото пуши джойт в ефир, но съм длъжен да отбележа, че Безос е също голям. От една пазарна ниша, да скочиш в друга се иска много смелост. Мъск и неговите постижения многократно надхвърлят идеята на Безос. Натрупал е много безценен опит с Space X, с Tesla, милиардите на Безос няма да стигнат…

hlh
hlh

мирославчо по леко със марихуаната, защото халюцинираш..

Мирослав
Мирослав

До, hlh:
Нека го обясня по-елементарно.
За да запалиш марихуана в телевизионно студио в САЩ (където тя е забранена), значи си достатъчно силен и уверен в себе си.
Лично аз не съм употребявал никога през живота си някакъв вид наркотик, но това е въпрос на друг разговор.

Информиран
Информиран

В него щат е легална

boot
boot

Тресе ни наркоманията. Настана време и да се гордеем и да „решаваме“ кое е наркомания, нали?

Мирослав
Мирослав

Аз само питам:“Кой проект е по-амбициозен (работим на ниво проекти), този на Безос до Луната или на Мъск до Марс…?“. База за сравнение няма.

Мъск е авантюрист (аз ги харесвам), а Безос е меркантил!

115
115

Аз пък имам проект до Юпитер. Ха да видим сега, кой е по-голям…

Шишо
Шишо

С малко акъл (115mg) и на Юпитер да се качиш, все това ще ти е акъла.
Освен ако не се шегуваш де (поднасям извинения ако е така)… но не мисля че случаят е такъв, нъл тъй.

115
115

“Кой проект е по-амбициозен (работим на ниво проекти), този на Безос до Луната или на Мъск до Марс…?“
Та на ниво проекти, моя е най-амбициозен. И също както нито мъск ще иде на Марс, нито Безос на Луната, така и аз няма да ида на Юпитер.

иБаси
иБаси

Безос казва – „Ще се върнем на луната…“
Как се връщаш на нещо на което не си ходил?!
За младежите – 60-те е Холивуд, ФАЩ никога не са стъпвали на луната.

Пенчо
Пенчо

Много ясно, земята е плоска затова няма как да има луна. Тя е само картинка която американците са окачили на небето да ни заблуждават. Кажи ми го!!!

Палустиниец
Палустиниец

Blue Origin е много по-напред от Space X

Лилипута Путин
Лилипута Путин

Ще пратим червените русофили, на Луната. С еднопосочен билет!!! 🙂

мда
мда

Ей тва троловете умора нямат. Под всяка статия все путин им се привижда. Сигурно когато с***ш в ке**фа и там путин те гони. 🙂 Хората говорят за космически постижения, за овладяване на чужди планети, на българския ганю селския и***т все путин и русофили му в празната глава! 🙂