След като вчера главният изпълнителен директор на Intel Браян Кржанич подаде оставка, днес вече излязоха и фаворитите за него наследник. Ето и как изглеждат кандидатите на този етап.

Преди всичко обаче трябва да се погледне историята на Intel. Компания, която през годините често е гледала към собствените си кадри, преди да насочи поглед „навън“. Комбинацията обаче от неочакваната оставка на Кржанич и напускането на редица властни фигури в последните месеци, може и да накара гиганта да промени стратегията си.

И макар може би Intel да не е в най-плодотворния си период, тя си остава един от най-големите производители на чипове в световен мащаб. А сега не е изключено и за първи път да посегне към опцията за външен човек на кормилото.

На този етап кандидатите изглеждат по следния начин:

  • Навин Шеной – вицепрезидент на центъра по събиране на информация на Intel. Считан е за ранен фаворит, но няма опитът, който компанията по принцип търси.
  • Мурти Рендучинтала – президент на отдела по технологии, системна архитектура и клиентски групи. Експертите отчитат като недостатък факта, че се присъедини към компанията от Qualcomm през 2015 г.
  • Рене Джеймс – бивш президент на Intel, напуснал през 2015 г., за да започне своя компания за чипове – Ampere.
  • Стейси Смит – пенсионира се през януари като президент на отдела по производство, продажби и операции след 30 години в компанията.
  • Даян Брайънт – беше част от центъра по информация на Intel до 2015 г., но напусна, за да оглави облачните услуги на Google.
  • Пат Гелсингър – CEO на VMWare. Спекулациите го свързваха с поста и в предходни случаи.

На този етап в Intel отказват коментар по темата.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари