Количеството потребители на Linux Ubuntu достигна 12 млн

1
25

В очакване на новата версия на операционната система Linux Ubuntu, известна под кодовото наименование Lucid Lynx, значително се увеличава активността на потребителите, които се интересуват от проекта. Новата операционна система ще привлече повече потребители, благодарение на подобрения интерфейс, наличието на много инструменти, лесното й инсталиране и деинсталиране. Както вече знаят настоящите потребители на Ubuntu, можете да инсталирате операционната система на този дял, на който се намира и Windows, с възможност за използване и на двата продукта.

През 2008 година водещият спонсор на проекта Canonical съобщи за достигане на 8 млн потребители на Linux Ubuntu. Оттогава този брой е нараснал с 50% – до 12 млн души. За сравнение, една от най-авторитетните и развиващи се от десет години операционни системи, дистрибуцията Red Hat Fedora Linux, разполага с 24 млн потребители.

Важно е да се отбелжи, че Linux Ubuntu 10.04 се явява първият LTS релийз (Long-Term Supported) в продължение на две години, потребителската версия на която гарантира 3-годишна поддръжка, а сървърната – 5 години. Сред особеностите на Lucid Lynx се отбелязва новата цветова схема на интерфейса, удобен интерфейс за работа със социалните мрежи Me Menu, дори музикалната услуга Ubuntu One Music Store.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари