Космонавтите успешно разглобиха Союз МС-09 и се завърнаха в МКС

15
739

Космонавтите Сергей Прокопиев и Олег Кононенко успешно извършиха операцията по частичното разглобяване на Союз МС-09. Те свалиха части от защитата от метеори и от топлинната защита на космическия кораб. Космонавтите заснеха и взеха проби от мястото в кораба, където бе открито отверстие. Излизането в космоса продължи един час повече от планираното. Вместо 6 часа и 31 минути те останаха в открития космос 7 часа и 45 минути.

Главната задача на това излизане в космоса бе внимателното изследване на битовия отсек на кораба Союз МС-09, където през месец август тази година бе открито отверстие, причината за появата на което и до днес е мистерия. Космонавтите огледаха и заснеха мястото, където това отверстие излиза на външната повърхност на космическия кораб. Взети бяха разнообразни проби. Всичко това трябва да изясни, откъде се е появил този отвор.

След свалянето на част от топлинната защита и защитата от метеори, действително бе открит въпросния отвор, частично запушен с епоксидна смола. Кононенко и Прокопиев направиха снимки и събраха част от това веществото, след което се завърнаха в МКС. Ръководителят на Роскосмос Дмитрий Рогозин официално ги поздрави с успешното извършване на задача с безпрецедентна сложност.

Събраните образци ще бъдат доставени на Земята на 20 декември, когато предишният екипаж се завърне на Земята.

15
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
11 Отговори на коментарите
8 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
8 Автори на коментарите
Capitalismus, #MAGAШишоЖОРОgypsдфсдф Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
gyps
gyps

Смешници облечени в чували, или пък в костюми за подводно гмуркане в басейн с нов дизайн. Въпросът е – как акат в космоса за тези осем часа престой.

ЖОРО
ЖОРО

а хирурга как прави операции по 10 часа… направо мистерия :)… ще кажеш че и GPS сателитите са измислица въпреки че позваш навигация като шофираш?! смешници имано едва ли са точно тези 😉

gyps
gyps

Задай си въпроса, как с пикливата навигацийка хващаш цели три сателита, а при сателитната телевизия имаш антена и конвертор на честотата. И едните и другите „ако ги има“ са на геостационарна орбита, като честотата и мощността на излъчване са от порядък различни. И защо GPS услугата е напълно безплатна, а пък сателитите струват милиарди. Пък примера ти за хирурга изобщо не е уместен.

Кин Чоа
Кин Чоа

ЕПА прав си вервам ти

Балгариа нат сичко!!1!1

Може би са те

Земята е плозка!

ЖОРО
ЖОРО

щом имаш съмнения че имаме сателити в орбита много повече от тези въпроси трябва да си зададеш колега… за щастие всичко е написано… просто вземи та прочети… ако все пак нищо не ти влиза в главата… купи си един телескоп… с него спокойно можеш да видиш МКС (международната космическа станция) да преминава в орбита 😉 надявам се осъзнаваш колко смешно изглеждаш като ги пишеш такива глупости във форум за технологии и наука 😉 Успех все пак ти желая само недей да се размножаваш много плс…

gyps
gyps

Най просто и лесно е да се каже, че се пишат глупости, вместо да си напрегнеш мозъка и да проумееш някои очевадни неща. Много сляпо вярваш на това, което се изнася като информация. Но за сметка това, на днешните робовладелци им трябват точно такива хора като теб.
P.S. Направи си труда и намери видеото в което руски космонавт от борда на любимата ти МКС показва как си кърпи скафандъра с губерка и „вълнен“ конец.

дфсдф
дфсдф

Както те посъветваха по горе спри да пишеш по форуми, вземи по работи и събери пари за един телескоп 😀

gyps
gyps

За телескопа – ще стане на работа, като ми дадеш твоя назаем. За форумите – пиша да анализирам стадното мислене и до къде се простират границите му. И ще продължа, за твое успокоение.

ЖОРО
ЖОРО

не е стадно а пределно ясно… това че отричаш неща случващи се реално в орбита не те прави по умен нито по интересен??? неразбирам смисъла от коментарите ти при положение че това е професия за много хора и там те са специалисти… само не ми казвай че ваксините са вредни!? и земята е плоска ?! 🙂

gotqn
gotqn

fvr, не ти прави чест – мисли, преди а пишеш!

favr
favr

сега пък какво пак нечестно написах…?

gotqn
gotqn

Малко превенция и mind attack приложих.

Шишо
Шишо

това ме изкефи: „Малко превенция и mind attack приложих.“ и то към доказан трол като (боли ме) фара

Capitalismus, #MAGA
Capitalismus, #MAGA

Земята е плоска, луната е холограма, осветително тяло и не съществува едновременно. Земята освен, че е плоска, едновременно е и кухо кълбо. Отделно се носи от костенурка, а далечните звезди, на които живеят и извънземни са всъщност осветителни тела в кръглия небосклон. Земята също е и център на вселената, никой не е стъпвал на Луната, роувърът всъщност е в Исландия, но едновременно с това и първите стъпили на Марс и Луната /която както казах не съществува/, са руснаци. Отделно от това, въпреки, че никой не може да излезе извън ниската орбита, Русия има свръхмодерни лазерни оръжия над този слой, отделно… Виж още »

Capitalismus, #MAGA
Capitalismus, #MAGA

За какво му е на някой да учи 5 години, да изкара докторантура, да е учен специализант с по 20-30 години стаж, след като може да си пусне няколко ЮТюб клипа и да се ограмоти от тях за плоската земя?

😀 😀 😀