21.3 C
София

Джеф Безос поиска да изведе цялата промишленост в космоса

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

След краткия полет до граница с космоса основателят на Amazon и Blue Origin се завърна на Земята с идеята да изпрати цялата замърсяваща околната среда промишленост в орбита. Навярно му е повлиял вида на нашата планета от височина 107 км, където се наблюдава така нареченият „ефект на общия изглед“ – усещане за страхотна уязвимост на земното кълбо, за което често разказват всички космонавти.

По всичко личи, че Джеф Безос също не е равнодушен към красотата на Земята.

„Когато гледаш планетата от космоса, границите изчезват“ – заяви Джеф Безос в интервю за NBC News. „Това е нашата планета, която е само една за всички нас и е толкова крехка… Ние живеем на такава прекрасна планета. Невъзможно е да си представим колко е тънък слоят на атмосферата, ако гледаме от космоса. Ние живеем на нея, и тя ни изглежда голяма. Струва ни се, че атмосферата е огромна и можем да я пренебрегваме и да се отнасяме лошо с нея“.

Според Безос решението на проблемите с парниковите газове и климатичните промени е само едно:

„Необходимо е цялата тежка промишленост, която замърсява атмосферата, да бъде изведена в космоса, за да запазим това прекрасно съкровище – нашата планета. Постигането на тази цел може би ще продължи десетки години, но трябва да започнем веднага. Големите промени започват с малките стъпки“.

 

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

HUAWEI MatePad 11 – таблет без конкуренция в своя клас

Таблетите са един от любимите ни продукти за тестване, но отдавна подобно устройство не бе стигало до редакцията ни. Пазарът на този вид технологии...

Подобни новини