Китайската Optimum Mining Host пренася в Канада един милион специализирани системи за добив на биткойни

1
564

Китайската компания за добив на криптовалутата биткойн Optimum Mining Host започва да прехвърля в Канада своите цифрови ферми, които включват над 1 милион специализирани устройства. Миграцията ще бъде осъществявана постепенно в рамките на следващите 24 месеца и ще става с помощта на компанията Black Rock Petroleum Company.

Тъй като Китай предприе изключително твърди мерки по отношение добива и търговията с криптовалути, повечето цифрови ферми вече са затворени и търсят възможност за работа в други държави. Две са основните причини поради които Китай забрани каквито и да било операции за добив на криптовалута. Едната от тях е, че Поднебесната се стреми да достигне въглеродна неутралност, а от друга страна, Народната банка на Китай заедно с китайското правителство масово въвежда употребата на цифровия юан и по всякакъв начин се дистанцира от нестабилните криптовалути.

„Търговията с виртуална валута нарушава нормалния икономически и финансов ред, поражда риск от възникването на незаконна и престъпна дейност, като например незаконно трансгранично прехвърляне на активи и пране на пари, като едновременно с това нарушава безопасността на частната собственост на хората“ – се казва в изявлението на Народната банка на Китай.

В редица региони на Китай добивът на каквито и да било криптовалути вече е прекратен, а цените на видеокартите в тази страна бързо започнаха да падат. В тези условия една от най-големите китайски компании за добив на биткойни е принудена да търси други места, където да продължи своята дейност.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари