Кучета обучени да надушват фалшиви DVDта

9
14

Два черни лабрадора станаха първите кучета в света, обучени в търсене на DVDта – менте.

Лъки и Фло са тренирани в откриване на дисковете в помощ на борбатата с DVD пиратството. DVDтата най-често се намират в кашони, пликове и други опаковки или са укрити между различни стоки за да бъдат по-късно продавани нелегално на територията на Великобритания. Обникновено става въпрос за големи контрабандни пратки на организирани престъпни групи.

Първият важен тест за Лъки и Фло се проведе на летището в Есекс, където те незабавно са надушили пратки на ФедЕкс, съдържащи DVDта, предназначени за вътрешността на кралството.

През 2005г. във Великобритания са конфискувани повече от 2 000 000 пиратски DVDта, като нелегалната печалба от тях възлиза на 406 милиона евро.

СПОДЕЛИ
Предишна новинаiuVCR 4.11.0.374
Следваща новинаХакнаха сайта на Планета ТВ
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

9 коментара за "Кучета обучени да надушват фалшиви DVDта"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка
korn
korn

Е*аси кучетата 🙂 А дали правят разлика между ново и записано двд 😉 почти съм сигурен че не :drink:

haidukpikaso
haidukpikaso

Не ми е ясно как разбират кои са фалшименто:o

syth
syth

Според мен не разбират, а в по-големите пратки, в които има дискове ги отварят. Макар че тва не би било съвсем законно. Но много ме съмнява едно куче да може да определи кое dvd е фалшиво и кое оригинално.

.nfo
.nfo

Абсолютно изключено е да могат да разпозната фалшиви от истински. Според мен ги ползват по-скоро да душат в друг вид стока за DVD-та. Все пак надали някой ще държи легални дискове между краставици примерно :).

sixkiller
sixkiller

Дисковете които се продават празни имат специфична миризма, вижте едно ново Princo ако не вярвате:). По-вероятно не различват записано от незаписано…

andig
andig

Както в тръгнало тия кучета ще се самообучат да си свиват по някое двд и да си го гледат докато хапват Педигри:D А и няма закон за кучета пирати:B)

Spiderm@n
Spiderm@n

Мда, само да него докарат да ни търсят утре дисковете в дворовете, нестига че проверка ше правят, ами и ше ми намерят скривалището (до върбата съм ги заровил).

gamedope
gamedope

Сигорно оригиналните ДВДта ги парфюмират от фабриките 🙂 Иначе едно обикновено ДВД, което си го копувам от книжарницата мирише мн странно на нещо сладко 🙂

KiriL Cox
KiriL Cox

До колкото знам за да научат куче да открива дрога го дрогират и така кучето-наркоман намира дрогата.Многократно по-силното му обоняние от нашето надушва това от което има нужда,което пък е много жалко за животното,защото тези кучета няма дълъг живот.Незнам до колко тези неща са истина и бих се радвал да не е истина.
А по каква ситема открива CD-тата незнам.

wpDiscuz