14 C
София

Модифицирани роботи-кучета ще охраняват дата центровете

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Компанията Novva Data Centers създаде нов тип роботизиран охранител с фотографска памет и изострена чувствителност към температурата на околната среда. Това са роботизирани кучета, които патрулират в дата центровете и се произвеждат от компанията Boston Dynamics.

WIRE (Wes’ Industrious Robot Employee) извършват всичката работа по осигуряване безопасността на помещенията, по мониторинга на температурата на околната среда и проверяват дали всички присъстващи в дата центровете имат право да се намират там. Хората които роботизираното куче разпознае се приветстват от него по име. Когато срещне непознати роботът изпраща съобщение към командната зала, с регистрация на местоположението на човека и негова снимка.

WIRE могат да изпълняват най-разнообразни мисии в съответствие със зададените по-рано или случайни модели за патрулиране и поведение. Ако поради някаква причина роботът загуби връзка с центъра, той автоматично ляга или сяда, като по този начин очаква възстановяване на връзката. В случай на падане, роботизираното куче самостоятелна става и възстановява своето равновесие. Според генералния директор на компанията Novaa Вес Свенсон (Wes Swenson), начинът на използване на тези роботи непрекъснато ще еволюира. В бъдеще робокучетата ще отварят вратите, ще носят най-различни товари и ще изпълняват редица други дейности, присъщи на хората.

Ако роботът регистрира температура извън зададените предели, то той веднага изпраща специално съобщение до центъра за управление. Роботите от този тип извършват непрекъснат мониторинг на температурата, като тези данни се използват за съставянето на статистики и за подобряване на температурните условия, които са изключително важни за дата центровете.

Абонирай се
Извести ме за
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини