Мъск: бъдещите акумулаторни батерии на Tesla ще станат част от купето на електромобила

23
2261

Малко след края на събитието Battery Day Илън Мъск съобщи за плановете на Tesla за интегриране на акумулаторните елементи в в структурните компоненти на електромобилите на компанията. Чрез този подход се решават няколко задачи едновременно: купето ще стане по-здраво, ще се намали вероятността за пробив на акумулаторния блок и може би най-важното – тези електромобили ще бъдат по-евтини, понеже в тяхното сглобяване ще участват 370 детайли по-малко.

Във всички съвременни самолети крилата се използват и като резервоари за гориво, а това е едно отлично решение. В този случай резервоарът за гориво изпълнява две важни функции едновременно и вече не е пасивен товар.

‘Това е един фундаментален подход в авиостроенето, което за времето си е огромен технологичен пробив’ – каза Мъск. ‘Ние ще направим същото при автомобилите’.

Това нововъведение ще даде възможност за значително намаляване теглото на електромобила и едновременно с това, електрическите автомобили на Tesla ще станат още по-безопасни, допълни Мъск. Неговата автомобилна компания разработва и нов вид издържащо на огън и високи температури лепило.

‘На практика това изглежда като сандвич от пчелна пита с два фазови листа’ – каза още генералният директор на Tesla.

Благодарение на тази структура електромобилът ще стане още по-здрав, съобщи Futurism. В резултат от това нововъведение захранващите елементи ще се преместят повече към центъра на електромобила, а това означава много по-малка вероятност за ситуации, при които част от захранването може да бъде пробито

5 6 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
23 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари