В края на миналата седмица Foxit Software алармираха за осъществен пробив в мрежата им, при който неизвестна засега страна е достигнала секцията My Account, помещаваща потребителска информация. Достигнати са били имена на отделни потребители и на компании, имейл адреси, пароли, телефонни номера и IP адресите, свързани с тях. За щастие, информация, свързана с банковите детайли на засегнатите не е била достигана. Тази седмица имаме малко повече информация по случая. Тя идва от Security Week, които са се свързали с Foxit за подробности около случая.

Това, което Foxit са споделили е броят на засегнатите потребители на компанията. Точният им брой е 328 549, „Foxit уведомиха за инцидента правоохранителните органи, както и институциите, занимаващи с опазването на лични данни и има пълното желание за съдействие с тях“, заявява говорител на компанията. От Foxit съветват тези от потребителите, които използват същите данни за вписване, като в My Account, и в други сайтове, да ги променят своевременно. Любопитно звучи и съвета им да наблюдават поръчките, които са направили и докладите за банковата си активността. Използваме „любопитно“, тъй като от компанията вече подчертаха, че финансови данни на засегнатите не са били достигани. „Освен това, клиентите на компанията трябва да са нащрек за това, че престъпниците могат да използват да използват данните, свързани с тях за провеждане на измами (фишинг)“, допълват Foxit.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Аз ве аз
Аз ве аз

туй нещо само в даскало съм го виждал инсталирано 😀

Ти ве ти
Ти ве ти

Ако „туй нещо“ наистина си го виждал само в даскалото, значи си по тъча. Foxit Reader, например, е вероятно най-добрият софтуер за .pdf, който съществува. Ама на тебе за какво ти е, нали си пуцаш по CS…

Юли
Юли

„… най-добрият софтуер за .pdf, …“
Може би, но дали и за професионална работа?
Сигурно е „най-добър“ от алтернативите на Acrobat-а.