Най-големият канадски автомобилен дилър започва да приема биткойни

5
288

Президентът на компанията от Канада HGreg Джон Хайрабедиан (John Hairabedian) счита, че този смел ход ще подобри качеството на обслужване на клиентите.

„Нашето желание е непрекъснато развиване и подобряване качеството на шопинга на нашите клиенти. Това ни вдъхновява да вземаме смели решения. Част от този процес е предоставянето на повече и по-разнообразни начини за заплащане на автомобилите“.

Новият начин на заплащане вече е тестван чрез няколко биткойн транзакции.

HGreg е една от най-бързо развиващите се компании в Канада, като нейните клиенти могат да закупуват автомобилите директно от нейния уеб сайт. HGreg отвори първия си магазин в САШ още през 2010 година. Към днешен ден HGreg разполага с 30 дилърски центъра в Северна Америка. Компанията възнамерява да трансформира част от свободните си парични средства в биткойни.

Да напомним, че наскоро Tesla обяви, че започва да приема биткойни за закупуване на нейните електромобили, а на 8-ми февруари закупи биткойни за $1,5 милиарда и по този начин диверсифицира своите свободни финансови средства.

Днес курсът на биткойна продължи своето възстановяване и прехвърли $51 000. Това се случи веднага след като няколко крупни фигури от финансовия свят промениха мнението си за водещата криптовалута.

Един от тях е Кевин О’Лиъри (Kevin O’Leary) от Shark Tank, известен и като Мистър Уандърфул, който стана привърженик на основната криптовалута и заяви, че ще конвертира 3% от своя капитал в биткойни.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари