Новата батерия на Tesla ще увеличи пробега на електромобилите до 640 км

23
4605

Поредното достижение на Tesla навярно ще се справи с всички предубеждения на водачите на автомобили по повод пробега на електромобилите.

Преди няколко дни, по време на поредната среща с акционерите, генералният директор на Tesla Илън Мъск заяви, че съвсем скоро електромобилите на неговата автомобилна компания ще могат да изминават 640 км с едно зареждане. Доскоро пробегът на специалната версия на Model S бе 600 км, но наскоро Tesla увеличи пробега на този електромобил до 628 км и му даде името Model S Long Range Plus.

Но сега стана известно, че компанията подготвя голям ъпгрейд, който ще увеличи пробега не само на Model S, но и на другите електромобили на компанията. Известният блогър и автомобилен специалист Джейсън Хюз прегледа най-новите обновявания на системата за интелигентно управление на акумулаторния блок на Tesla и откри, че компанията работи върху нова конфигурация на акумулаторните батерии.

Според Хюз, специалистите на Tesla разработват нова конфигурация на акумулаторния блок, който включва групи от по 108 батерии за 450 V батерия с капацитет около 109 KWh. Тази батерия може да осигури на Model S пробег от над 640 километра – за което говореше Мъск преди един месец.

Да припомним, че Tesla води преговори с китайската компания CATL, известна със своите литиево-железни-фосфатни акумулаторни батерии, в които не се използва кобалт. По този начин става възможно значително намаляване цената на акумулаторния блок и съответно, на електромобилите.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
23 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари