Новата батерия на Tesla ще увеличи пробега на електромобилите до 640 км

24
4473

Поредното достижение на Tesla навярно ще се справи с всички предубеждения на водачите на автомобили по повод пробега на електромобилите.

Преди няколко дни, по време на поредната среща с акционерите, генералният директор на Tesla Илън Мъск заяви, че съвсем скоро електромобилите на неговата автомобилна компания ще могат да изминават 640 км с едно зареждане. Доскоро пробегът на специалната версия на Model S бе 600 км, но наскоро Tesla увеличи пробега на този електромобил до 628 км и му даде името Model S Long Range Plus.

Но сега стана известно, че компанията подготвя голям ъпгрейд, който ще увеличи пробега не само на Model S, но и на другите електромобили на компанията. Известният блогър и автомобилен специалист Джейсън Хюз прегледа най-новите обновявания на системата за интелигентно управление на акумулаторния блок на Tesla и откри, че компанията работи върху нова конфигурация на акумулаторните батерии.

Според Хюз, специалистите на Tesla разработват нова конфигурация на акумулаторния блок, който включва групи от по 108 батерии за 450 V батерия с капацитет около 109 KWh. Тази батерия може да осигури на Model S пробег от над 640 километра – за което говореше Мъск преди един месец.

Да припомним, че Tesla води преговори с китайската компания CATL, известна със своите литиево-железни-фосфатни акумулаторни батерии, в които не се използва кобалт. По този начин става възможно значително намаляване цената на акумулаторния блок и съответно, на електромобилите.

24
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
20 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
lasi
lasi

Брях, Дидко и ти повярва. Списвач във сайт – това е срамна работа вече, помисли над думите ми. Стига сте трили. Много сте бързи и вече използвате компютър в триенето на коментар. Вече ползвате и по IP блокиране, бряяя.

Кольо
Кольо

Омръзна ми да чета статии за увеличаване пробега на теслите. В този сайт станаха сигурно 10, ако не и повече на тая тема и общо взето се повтарят. Същата работа като статиите за ръбестия киберпикап. Една-две статии стигат за едно нещо. Всеки ден на планетата се случват достатъчно нови и интересни неща, за да няма смисъл от повторения.

Чип за зеле
Чип за зеле

Не разбирам само, някой насила ли те кара да четеш? Или мислиш, че утре ще те изпитват какво си научил от сайта? Защото аз например, когато някоя статия не ме интересува, не чета, не коментирам и съм щастлив.

Симеон
Симеон

Като пуснат нова батерия много ясно ,че ще има нова новина.

Радо
Радо

Сигурно някой ти плаща за да четеш и най – вече да коментираш статиите затова ти е омръзнало?!?!!?

Почти
Почти

Ти Незапознати пак се изказа като неандерталец, те за 10 години са увеличили енергийната плътност двойно, и цената на кв/ч са свалили петорно ама ти да откъде да знаеш, нали четеш коментираш, чукча писател, чукча не читател

Запознат
Запознат

Ами нормално бе морков. Те за 10 години са увеличили производството и затова намалява себестойността.
Тук се говори за медийния PR и непрекъснатото предъвкване.
Колкото и да се спекулира с новините, той пазара си има независим ход от медийните блеяния.
Отивай да му смучеш лишката щом толкова те кефи да ти промиват мозъка.

Иван
Иван

Незапознатия явно не е чувал че Тесла досега не е дала 1 лев за реклама, но е най-популярната марка в света… Как ли става това??? За него е чудно и мисли че това е реклама 😀

Иван
Иван

Абе ти си тъп на гъдулка бе, сега ще кажеш че Илон Мъск знае за калдата и им плаща ли? Вече троловете по малоумиле ли ви избират?

Иван
Иван

Щото няма какво да каже, тъп е и не може да отговори…

Запознат
Запознат

Бебешорче Иванка
След като си проучил с официалния отчет значи вече си се запознал с разходите за ПР на компанията.
И си видял за каква реклама дават пари хората.
След като завършиш средното (а дано и после висше) тогава явно може и да го осмислиш

Срещу наркотиците
Срещу наркотиците

Тислата нищо не пуска, а кучув от комунистити.Ко му е новото? По три новини на ден за тислити и нито една за последните 10 лета печалба?

Симеон
Симеон

Как се строят заводи без инвестиция?

115
115

Явно пробега им е болна тема, та затова постоянно си измислят за някакво увеличаване. Я с нов фърмуер, я с нещо си в батерията и хоп увеличили го с 13км 😀

Иван
Иван

Ти с твоята кола минаваш ли 300км на газ? Едвали…

Някой
Някой

Да 300 км. на газ но не зареждам след това 12 часа до max а 3 минути

Чип за зеле
Чип за зеле

12 часа са били нужни за зареждане на електробмобилите през 1900г. Но за 120 години технологията е напреднала малко. Тесла се зарежда до 80% за 30-40 минути. А вече представиха и нова системе за зареждане, която ще намали времето наполовина.

Иван
Иван

Незапознат балък, първо че имам Тесла от една година вече второ понеже ти очевидно не си и виждал има стотици клипчета в нета. Зарежда се с 1050 мили в час на новите суперчарджъри. Дори да си на нула като го сметнеш тия 400 мили ги пълни за 45 минути някъде. Там е работата че никой никога не зарежда от 0. Зарежда от 50-80%.

Някой
Някой

До Иван.
Само че суперчарджъри се прескачап по пътищата. Особено в България. А може би имаш и едно в гаража.Не се заяждам просто мрежата не е развита. Ще са нужни 3-5 години. Най малко.

oИван
oИван

Значи имаш Тесла, а коментираш клипчета в нета как се зареждат теслите на новите суперчарджъри ?!

Иван
Иван

Я покажи едно клипче което съм коментирал? почвам да си мисля че ви избират по малоумие

oИван
oИван

Ивaн
И аз не говоря за конкретно клипче. а ако си забравил ето то го коментара от по-горе.

„Heзaпoзнaт бaлъĸ, пъpвo чe имaм Tecлa oт eднa гoдинa вeчe втopo пoнeжe ти oчeвиднo нe cи и виждaл имa cтoтици ĸлипчeтa в нeтa. Зapeждa ce c 1050 мили в чac нa нoвитe cyпepчapджъpи. Дopи дa cи нa нyлa ĸaтo гo cмeтнeш тия 400 мили ги пълни зa 45 минyти няĸъдe. Taм e paбoтaтa чe ниĸoй ниĸoгa нe зapeждa oт 0. Зapeждa oт 50-80%.“

Запознат
Запознат

Чепа за зеле, Иванката
Човекът с тезлата по цял ден ще коментира за колата вместо да си я кара 🤣🤣🤣
Нещо не се връзва историята
Имаш Тезла май само на снимка 🤣🤣🤣

115
115

Неговата Тесла е в .mp4 формат кара я в ютюб 😀