Новият Edge 89 стартира с 41% по-бързо и поддържа вертикални раздели

9
1791

Microsoft представи поредната версия на уеб браузъра Edge с номер 89, което добавя две основни нови функции.

Първата е отдавна обещаната функционалност за вертикално разполагане на разделите за по-удобно търсене и управление на голям брой отворени уеб сайтове. Тази особеност бе анонсирана още миналата година, но бе реализирана едва сега.

Тя дава възможност за вертикалното подреждане на отворените раздели, които се подреждат в лявата страна на браузъра. На пръв поглед това изглежда странно, но този дизайн е по-подходящ за мониторите и лаптопите с екрани със съотношение на страните 16:9, понеже на дисплеите от подобен род уеб сайтовете изглеждат доста разтегнати и по-голямата част от екранното пространство остава неизползвана. В същото време на екрани със съотношение на страните 3:2 обикновените хоризонтални раздели са по-удачни.

Другото подобрение е функцията speedy startup, която съществено ускорява стартирането на браузъра. Microsoft публикува собствените си тестове, според които новата версия на Edge стартира от 29% до 41% по-бързо.

Друга, по-несъществена промяна е промененият вид на резултатите от търсенето с Bing, която засега могат да виждат само потребителите от САЩ. В рамките на тази промяна са добавени нови визуални ефекти за по-популярните запитвания, като например готварските рецепти, животните, някои статистики и т.н. Тези подобрения се разпространяват постепенно и ще станат достъпни за всички жители на САЩ през следващите една-две седмици.

1.2 5 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари