Няма акция срещу потребителите на торенти

8
7


”Няма никаква акция срещу масовите потребители, ние така или иначе не можем да влезем във всеки български дом и да приберем компютъра на всяко българско дете, което си източва няколко mp3-ки от мрежата”. Това заяви в предаването “Тази сутрин” зам. директорът на столичното следствие Светослав Василев.

Според него става дума за разследване срещу няколко души, които са разпространили в интернет огромно количество незаконен софтуер и файлове.

Румен Петков нарече проверките, свързани с нарушения на интелектуалната собственост, като ежедневна работа и като нещо, което не може да се определи като акция. Той заяви, че за момента не е нужно да се проверяват частни домове, но трябва да се проверят институциите.

“Аз съм разпоредил проверка в МВР още в петък, воден от съзнанието, че трябва първо да сме наясно със себе си и за съжаление като че ли държавните институции и служители не са съвсем безпристрастни към този тип нарушения. Специално в МВР ще бъда безкомпромисен”, поясни министър Петков.

10x to cyberzorro
СПОДЕЛИ
Предишна новинаSPAMfighter Standard 4.5.0
Следваща новинаKaspersky Anti-Hacker 1.9.36 Beta

Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com – най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

8 коментара за "Няма акция срещу потребителите на торенти"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка