fbpx
-5.9 C
София

ООН: повече от една трета от населението на Земята никога не е използвало интернет

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

По данни на Организацията на Обединените Нации, близо 3 милиарда души (приблизително 37% от жителите на Земята) никога не са използвали интернет. По оценка на Международния съюз по телекомуникации (МСТ) на ООН, 96% от 2,9 милиарда души, без достъп до интернет, живеят в развиващите се страни.

Според данни на агенцията, броят на хората, свързани с интернет, е нараснал от 4,1 милиарда души през 2019 г. на 4,9 милиарда души през 2021 г. Отбелязва се, че по някакъв начин увеличаването на броя на хората, използващи интернет, е провокирано от пандемията на коронавирус. Но дори и сред този брой интернет потребители, стотици милиони хора нямат постоянен достъп до уеб-пространството и изпитват проблеми поради лошото качество на интернет връзките.

МСТ ще работи за подготовка на условията за свързване на останалите 2,9 милиарда души. Ние сме решени да гарантираме, че никой няма да бъде оставен по-назад“, каза Хоулин Джао (Houlin Zhao), генерален секретар на МСТ.

В доклада се отбелязва, че броят на интернет потребителите е нараснал с повече от 10% през първата година от пандемията на коронавирус, което е най-голямото годишно увеличение на аудиторията от десетилетие. Принудителната изолация на хората по света, затварянето на училищата и други образователни институции и необходимостта от онлайн банкиране са допринесли за нарастването на броя на потребителите, според МСТ.

Отбелязва се, че най-често интернет не е достъпен за хората от бедните страни, което показва, че почти три четвърти от жителите на 46-те най-слабо развити страни никога не са използвали интернет. МСТ смята, че бедността, неграмотността, проблемите с електричеството и липсата на умения за работа с електронни устройства са основните проблеми на хората, които са лишени от достъп до цифрови технологии.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини