fbpx
-1.2 C
София

Microsoft добавя възможност за персонализиране на менюто „Старт“ и подобряване на лентата на задачите в Windows 11

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Microsoft пусна ъпдейт за Windows 11 под номер 22509 за участниците от програмата за предварителна оценка в канала Dev. В този пакет няма много нововъведения, но има достатъчно промени и подобрения, както и поправки, насочени към повишаване стабилността на операционната система.

Потребителите на Windows 11, които работят с няколко монитора, ще забележат, че датата и часът в лентата на задачите не се показват върху допълнителните монитори. В новата версия на Windows 11 това е коригирано и може да се вижда датата и часа в лентата на задачите на всеки от допълнителните монитори. Бяха направени и някои промени в работата на системните известия, които се показват на потребителя чрез „Центъра за уведомяване„. Освен това, определени настройки от контролния панел са преместени в „Параметри„.

Появила се е също и възможност за настройка на менюто „Старт„. Сега всичко, което трябва да направите, е да щракнете с десния бутон върху менюто „Старт“, за да получите достъп до настройките за изобразяване на елементите. Потребителите имат достъп до варианти на макети за „Повече икони“ или „Повече препоръки“, за да добавят допълнителен ред икони на приложения или препоръки към менюто „Старт“.

По отношение на нововъведенията, най-забележими са внесените подобрения в прегледа на уеб-страници с помощта на „Екранния диктор„. Потребителите ще могат бързо да набират текст в редактируемите полета, както и да разполагат с повече данни при навигация в страниците с помощта на този инструмент. Заедно с това, разработчиците са внесли и множество малки забележими подобрения и поправки, за да направят софтуерната платформа по-стабилна и удобна за потребителя. За пълен списък с направените в новата версия на Windows 11 промени, можете да посетите официалния блог за разработчици.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини