1.7 C
София

Пазарната капитализация на Apple отново превиши $1 трилион

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Apple отново е най-скъпата компания в света. Към днешен ден пазарната капитализация на компанията е $992,66 милиарда. Малко преди това, пазарната цена на корпорацията от Купертино превиши $1 трилион.

След публикуването на финансовия отчет на Apple, цената на акциите на компанията рязко скочи. В рамките на кратък период от време, една AAPL акция се търгуваше при рекордна цена от $215,31. При затварянето на NASDAQ на 1 май, общата цена на всички акции на Apple се понижи до $992,66 милиарда. Към днешен ден именно Apple е компанията с най-висока пазарна цена.

Миналата седмица Microsoft за първи път прехвърли $1 трилион пазарна капитализация и изпревари Apple. Днес софтуерният гигант е на второ място с $979,92 милиарда.

Третото и четвъртото място в този рейтинг са на Amazon и Alphabet, които са с пазарна капитализация съответно $941,10 милиарда и $812,09 милиарда. Разликата между технологичните гиганти не е голяма и е напълно възможно да има промени в рейтинга.

Ръстът на акциите на Apple учуди някои финансови анализатори, понеже това се случва на фона на продължаващия спад на продажбите на iPhone, особено в Китай. Очевидно е, че инвеститорите са доволни от ръста на дохода на компанията от различните онлайн услуги и облачни технологии. През изтеклите три месеца тези услуги достигнаха нов максимум; много добри са и продажбите на устройствата за носене и на аксесоарите.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини