Почина лекарят, който първи съобщи за коронавируса

17
3948

През изминалите 24 часа броят на жертвите на коронавируса от Ухан се увеличи от 565 на 638 души, а броят на заразените – от 28 289 на 31 482 души. Изписаните от болниците пациенти също са повече – техният брой нарасна от 1219 на 1588. Официално бе съобщено за смъртта на лекаря от Ухан, който бе един от първите, предупредил за опасността от възникване на епидемия, за което бе преследван от местната полиция.

  • За първи път се наблюдава намаление на динамиката на разпространение на вирусната инфекция. СЗО обяви, че броят заразени и починали вече не се увеличава така стремително, но е рано да се говори за справяне с епидемията
  • Фабриките на Toyota в Китай ще останат затворени за още една седмица
  • Броят на заразените в круизния кораб в Япония се увеличи до 61 души. Корабът и неговите 3700 пасажери остават в карантина минимум до 19 февруари
  • Над 7300 души от два крузни лайнера остават в карантина. Единят кораб е в Япония, а другият – в Хонконг
  • Северна Корея не е съобщила за нито един заразен от коронавируса, въпреки, че има тесни икономически връзки с Китай
  • Най-младите заразени с 2019-nCoV са двете новородени в Ухан деца. Коронавирусът бе открит в тях 30 часа след раждането. Тяхната майка е била заразена с 2019-nCoV и по този начин са се заразили и новородените
Почина лекарят, който първи съобщи за възможна епидемия от коронавируса

34-годишният Ли Уенлян почина снощи от усложнения, предизвикани от заразяването с 2019-nCoV. Той се разболя в средата на месец януари. Лекарят още в края на месец декември миналата година съобщи, че е възможна епидемия от вирус, подобен на вируса на атипичната пневмония. Тогава той предупреди всички свои познати чрез WeChat. Неговото съобщение като пожар се разпространи в целия китайски интернет.

Ли бе преследван за разпространяване на фалшиви новини, които нарушават обществения ред. Властите не му повярваха, че започва разпространението на опасен вирус. А сега смъртта на лекаря предизвика бурна ярост и възмущение в китайския сектор на Глобалната мрежа. Китайските потребители призовават за по-висока отговорност и по-голяма свобода на словото. Те искат и извинение от властите на Ухан.

Днес китайските власти изпратиха в Ухан антикорупционна комисия, която подробно ще разследва случая.

Преди два дни министерството на здравеопазването на Китай съобщи, че коронавирусът мутира. CNBC обърна внимание и на едно от изказванията на министъра на китайското здравеопазване Ма Сяовей. Той допуска, че вирусът вече е мутирал и е станал още по-заразен за хората, отколкото са считали китайските медици преди няколко дни. Но може да се окаже, че мутацията е в друга посока и благодарение на нея, епидемията започва да стихва.

17
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
11 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Даndi
Даndi

Починали са го…
Даже бил преследван от местната полиция преди това.

BonyM
BonyM

По CNBS също говореха за десетократно по-високи нива на заболелите, наистина се надявам това да не са реалните цифри защото вместо да се вземат още по-сурови мерки ние се залъгваме как проблема е само в Китай. Не ми се мисли какво би се получило ако вируса отскочи до Африка където работят страшно много китайци и нивото на хигиена е под всякаква критика.

Хуйо
Хуйо

Е ти пък… изчакай поне до лятото, когато хвръкнат комарите и др. подобни гадинки. Ако не го измислят до лятото този вирус, вероятно ще стане весело за всички.
(ако наистина има коронавирус и информацията за него е вярна)

Бай Гадьо
Бай Гадьо

В Африка едва ли страдат от пневмония често, все пак трябва да има и други предразполагащи фактори като ниски външни температури да речем, за да се заразиш.
По-притеснителното е, че починалия лекар е бил млад, в разцвета на силите си и едва ли е имал проблеми с имунната система.

Le Fetishist
Le Fetishist

И пак нищо за ПРОИЗХОДА на вируса….Това си е чиста проба ХИВ който се пренася по въздушно капков път и убива не за 20 години а за 2 дена….

Avоda
Avоda

Няма инфектирал се човек на Земята с BSL-4 патоген, който да не е умрял.Четете повече литература има хиляди случаи на лекари заразили се без да искат. BSL-4 ниво патогени са специално проектирани да разрушават живота и живата материя. С/у тях няма измисленна профилактика или лечение.Развоят на клинична е много бърз имат висока степен на вирулентност и повреда.Което означава максимална инфектируемост в горна граница над 98% с максимална повреда несъвместима с живота от тежки поражения водещи до смърт.Всичко живо до което се докосне BSL-4 заминава в небитието и се инфектира и то става разпространител на заразата.Няма спиране това чудо.Смъртността за това… Виж още »

ЗНАЕЩ
ЗНАЕЩ

От Карлуково търсят избягал пациент. BSL – 4 е карантинно ниво, степен на зараза, а не вирус

Лягай си
Лягай си

Не мислех че някога ще го кажа, но книгите и филмите са ти дошли в повече… Или просто се опитваш да се правиш на умен

Срещу активните мероприятия на Р.
Срещу активните мероприятия на Р.

„В гората шанса е малък ,че няма да ви напръскат, защото те го пръскат “

„Няма инфектирал се човек на Земята с BSL-4 патоген, който да не е умрял.“

Двете твърдения са фалшива новина, ти най-вероятно си човек, който правиш активно мероприятие с цел всяване на паника.

Проблемът е сериозен, но към него трябва да се подходи научно.

Активните мероприятия на една държва, чиито лидер е нисък и ползва ботокс, няма да минат този път.

Всяването на масова паника и опитите за подобно нещо се наказват от закона.

Бай Гадьо
Бай Гадьо

ХИВ е ретровирус който се размножава в клетките на имунната система, а в статията се говори за корона вирус който се размножава в дихателната система. Единственото общо между тях е, че са вируси.

МъдиУотърс
МъдиУотърс

Оставете вируса и учените да се справят, къде са новите телефони процесори и оферти, питам?

evil resident
evil resident

Фабриката за чипове, телефони и т. н. я затвориха заради карантината. Като отмине епидемията, пак ще има новини.

Avоda
Avоda

Нормално е да почине това е глобална пандемия над различни градове с умишлено впръскван в атмосферата инфекциозен патоген с биологична спепен на опасност от четвърто ниво (BiosafetyLevel -4) Вие да сте чували за патоген с четвърта степен биологична опасност като Марбург, Корона,Ебола или Военизирана едра Шарка някой изобщо някога в историята да е оцелял и излекуван.Смъртността е 100% дори да се хване в най ранен етап от теб човече повече не става! Контейнера, инсинератора-комина дори инфектира и трябват специални филтри.Това е отработеното решение за такива инфекции “лечение“При BSL4 патогени тялото се разтича и става на каша , втечняваш се.В случаят… Виж още »

Аз съм просто човек
Аз съм просто човек

Това, което си написал е дезинформационна активна кампания с цел всяване на паника. Всяването на паника се наказва от закона.

Аз съм просто човек
Аз съм просто човек

Поклон!

шлосер
шлосер

Обръщам внимание на фб коментара. Когато четете нещо от сайт тип bulgariantimes, гледайте откъде изгрява слънцето…

Аз съм просто човек
Аз съм просто човек

Не само, че е източника е разпространител на фалшиви новини, но и редица от точките вече бяха публично разкрити като опити за създаване на паника и дезинформация – т.е. активно мероприятие. Не знам колко години е нужно хората да обясняват ежедневно защо фалшивите новини са опасни и все още да има баламурници, които да се хващат. Фалшивите новини и телефонните измамници – двете чуми, които Българина чува всеки ден в медиите и продължава да се вързва.

Погледнете източниците си, когато цитирате някой!

Бултаймс е информационно оръжие на чужди сили, разпространяващо фалшиви новини с цел паника и дезинформация!