Появиха се резултатите от първите тестове на браузъра Spartan

2
58

Project Spartan, който навярно ще има друго име във финалната версия на ОС Windows 10, получи значителни подобрения. В новата предварителна версия на операционната система в браузъра са направени значителни подобрения – използваният енджин Edge работи значително по-бързо и според последната информация, появила се в уеб-пространството, вече изпреварва по бързина останалите браузъри в някои тестове.

В най-новата версия на Spartan е включена експерименталната поддръжка на популярната библиотека asm.js, което в комбинация с други подобрения в енджина, осигурява голямото бързодействие на този браузър.

В бенчмарка Octane 2.0, новият Spartan демонстрира около 32 000 точки, а най-различни анализатори коментират, че това е повече, отколкото 64-битовата версия 42 на браузъра Chrome, а нощните компилации на Firefox едва достигат 27 000 точки. Да не забравяме, все пак, че това е предварителна версия на браузъра, в която не е известно на какво ниво е сигурността. Но стъпката по отношение на бързодействието е сериозна, понеже Internet Explorer 11 в Windows 8.1 показва около 17 000 точки.

В HTML5 тестовете новият Spartan набира около 400 точки, Explorer 11 при този тест показва бал от едва 336 точки, а Google Chrome и досега е лидер с 535 точки в този тест.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари