Преводачът на Bing вече поддържа клингонски

3
28

Microsoft са толкова ентусиазирани заради новия филм от поредицата „Star Trek“ с подзаглавие „Into Darkness“, че наскоро включиха в преводача на Bing превод от и на измисления език клингонски. От софтуерната компания твърдят, че преводът е изключително прецизен. За да го направят такъв, те са си сътрудничили с филмовото студио създало „Star Trek“ Paramount, с Института по клингонски език и със самия Марк Окранд – създателят на клингонския.

Нещо повече, търсачката на Microsoft позволява превод от и на две разновидности на езика: стандартен клингонски или Клингон (Кронос). Ако изберете да превеждате на Кронос, като резултат ще ви бъде изведен писмения вариант на езика, с чието разчитане със сигурност ще се затрудните. Bing дори ни позволява да превеждаме цели уеб страници на клингонски.

Най-прецизният превод от клингонски е на английски. Разбира се, можете да ползвате и други езици, но резултатите няма да бъдат особено достоверни. Това, което Bing все пак не може да ни осигури е запис на произношението на този език. И може би по-добре. Това само би намалило самочувствието ни.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
miralaylay
miralaylay

Клингонския ряпа да яде,истината е в трънския!

Agentpat™
Agentpat™

Предлагам да включат и изгъзишки! Много популярен език, особено в последини няколко десетилетия.
Аман от изтрещели безумия в тоя интернет.

demonhunte
demonhunte

не не супер си е, че то Бинг го ползват само клингонци