Преди голямата презентация на Windows 11 акциите на Microsoft рекордно поскъпнаха

2
849

Цената на акциите на Microsoft достигна исторически максимум след ръст от 1,3%, след като в началото на седмицата те започнаха да се търгуват при цена $263,52. На фона на този успех пазарната капитализация на софтуерния гигант наближи $2 трилиона.

Тази положителна динамика в курса на акциите на Microsoft се наблюдава на фона на предстоящата голяма презентация, обявена за 24 юни тази година, на която ще бъде представена операционната система Windows 11. Според Microsoft, потребителите могат да очакват едно ново поколение Windows, за което още преди няколко месеца по време на конференцията Microsoft Build съобщи генералният директор на Microsoft Сатя Надела.

Да напомним, че миналата седмица в интернет пространството се появи ISO дисков образ на една от предварителните версии на Windows 11, която се очаква, че ще бъде представена на предстоящото събитие. Измененията в потребителския интерфейс,  показват дизайн, който много прилича на Windows 10Х преди софтуерният гигант да отмени този проект и да интегрира неговия код в ОС Windows 11. Вижда се, че иконките за стартиране на различните приложения сега се намират в центъра на таскбара, че има нова иконка за старт менюто, самото старт меню е променено, а прословутите живи плочки не се виждат. Имаше и клип с новия звук, който се чува при стартирането на Windows 11.

Да се надяваме, че в четвъртък Microsoft ще представи нещо наистина полезно и интересно.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари