Откриха лесен начин за заобикаляне изискването на интернет връзка при инсталирането на Windows 11 Home

9
11770

Преди няколко дни популярният уеб портал Neowin съобщи, че за да се инсталира изтеклата версия на Windows 11 Home е задължително да има интернет връзка и да се осъществи логване в Microsoft акаунт. Интересно е, че във версията Windows 11 Pro подобно изисквания няма. В началото на тази седмица същите специалисти на Neowin откриха съвсем лесен начин за инсталирането на Windows 11 Home без да се налага логване в акаунт на Microsoft.

Всичко се оказа наистина съвсем просто. Ако се натисне клавишната комбинация Alt + F4 при излизането на програмния прозорец с изисквания да се влезе в акаунта на Microsoft, то той просто се затваря, а инсталацията продължава. В този случай от потребителя се изисква само да си измисли име на локален акаунт.

Разбира се, няма никакви гаранции, че този трик ще работи във финалната версия на Windows 11.

Да си припомним, че при Windows 10 заобикалянето на Microsoft акаунта става по друг начин. При инсталирането на операционната система е необходимо да се изключи мрежовия кабел и да не се настройва безжичната връзка.

Появилият се в интернет пространството ISO диск на операционната система Windows 11 явно е истински продукт на Microsoft. Това частично се доказва и от подаването на DMCA жалба от страна на софтуерния гигант, с която той изисква от Google да спре да показва резултатите в своята търсачка на интернет сайтовете, от които е изтекъл или изтича инсталационният образ.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари