Microsoft подаде DMCA жалба срещу сайта, разпространил ISO образа на Windows 11

6
4315

Тази седмица в интернет пространството изтече вътрешна компилация на  Windows 11, с която се потвърди името на новата операционна система на Microsoft и едновременно с това всички видяха новия потребителски интерфейс и някои от новите функции. По принцип нямаше съмнение относно оригиналността но този дисков образ, но имаше изказвания, че това е някакъв пиар ход на Microsoft и в края на този месец софтуерният гигант ще покаже истинската операционна система и нейното реално име.

Сега излезе информация, че на 17-ти юни Microsoft е подал DMCA жалба до Google с искане от резултатите на търсачката да бъдат премахнати материалите на индийския уеб портал Beebom.com, в който бе публикуван ISO образът на Уиндоус 11. В текста на жалбата се казва следното:

„Статията в Beebom.com разпространява дисковия образ на Windows 11, авторските права на който принадлежат на Microsoft. Моля премахнете техните материали от резултатите на търсачката. Това е изтекло копие на все още неиздавана версия на ОС Windows 11“.

Засега не се знае, но с голяма вероятност може да се каже, че Microsoft ще изпрати и подобни жалби и до другите сайтове, които разпространяват ISO образа на предварителната версия на Windows 11.

Да напомним, че изтеклата Windows 11 Build 21996 е съвсем ранна компилация на новата операционна система и финалната версия може значително да се различава от нея.

3.6 5 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари