Президентът на Филипините към народа: „Или ваксина, или затвор“

4
1090

Президентът на Филипините Родриго Дутерте заплаши своя народ със затвор при отказ за ваксиниране срещу болестта COVID-19. Информацията бе публикувана от агенция Al Jazeera.

„Избирайте: или се ваксинирате, или ще пратя всичките в затвора“ заяви на 21-юни Дутерте във филипинските телевизионни канали. „Не ме разбирайте погрешно: страната е в криза. Изключително съм недоволен от това, че филипинците не се вслушват в препоръките на правителството“.

Филипините имат едно от най-високите нива на разпространение на новия коронавирус в Азия – до момента в страната са регистрирани над 1,3 милиона заразени и повече от 23 000 починали от COVID-19.

Освен това президентът нарече хората, които са се отказали от ваксината срещу новия коронавирус „глупаци“ и „инати“, и твърде странно обеща да ги ваксинира със спринцовки за свине, като всъщност тук той употреби няколко нецензурни думи. Президентът на Филипините заяви, че антиваксърите трябва да напусна страната и да отидат в Индия или ако искат, някъде в Америка. Очевидно е, че изказването на политика противоречи на изявленията на здравните служители на страната, които твърдят, че имунизацията е доброволна.

Населението на Филипините възлиза на около 110 милиона души, а към 20 юни тази година са ваксинирани само 2,1 милиона. До края на тази година властите на тази страна възнамеряват да ваксинират 70 милиона души срещу новия коронавирус.

2.3 6 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари