Президентът на SpaceX обяви цената на билета за суборбитален полет със Spaceship

1
1580

Огромният космически кораб Spaceship, който Илън Мъск строи за полети до Марс, ще лети и в пределите на Земята. Билетът за Spaceship ще бъде по-евтин от полет от бизнес класа със самолет. Само че много по-бърз.

SpaceX обеща чрез Spaceship минимум 10 пъти да намали времето за полет до най-големите градове на Земята. Така например, полетът от Лондон до Хонконг, който със самолет продължава 12 часа, ще бъде осъществен само за 34 минути. Точните цени не бяха обявени, но компанията съобщи приблизителните суми.

По време на Конгреса по астронавтика президентът на SpaceX Гуен Шотуел съобщи плановете на компанията за кацане на Spaceship на Луната до 2022 година и отговори на редица въпроси на журналистите.

Шотуел каза, че полетите в пределите на Земята са „вторичната индустрия“ на SpaceX. Тя заяви, че цената на билета ще бъде малко по-висока от тази за икономичната класа, но по-ниска от цената на бизнес класата в самолетите.

Това съвпада с обещанията на Илън Мъск, дадени през 2017 година. Тогава той заяви, че полетът с BFR (тогава така се наричаше Spaceship) ще струват приблизително колкото е цената на икономичната класа в самолетите.

Spaceship има място за живот на 100 астронавти. Но за околоземните полети в него ще бъдат поставени 1000 кресла с подсигуряване безопасността на пътниците. Но като се има предвид скоростта и времето за полет, може да се мине без тоалетни и храна по време на пътуването.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
stormofblood
stormofblood

Супер звучи…дано стане.