Разширението на инфраструктурата на Dropbox ще подобри производителността на нейните услуги

0
61

Доставчикът на облачни услуги за съхранение Dropbox съобщи за разширяване на възможностите на своите регионални мрежи, началото на които бе дадено с въвеждането на комплект от прокси сървъри с отворен код, собствена разработка в Северна Америка.

През следващите месеци, Dropbox ще въведе в експлоатация пет регионални ускорителя в Сидни, Маями, Париж, Мадрид и Милано. До края на тази година, инфраструктурното стопанство на компанията ще наброява 25 подразделения в десет страни на четири континента.

Това е поредният етап от изпълнението на Magic Pocket — проект за създаване на инфраструктура за подобряване на надеждността и скоростта на обслужването на клиентите на Dropbox Business и разширяване на платформите за съхранение на файлове.

„Откакто започнахме изграждането на инфраструктурната база в началото на 2015 г., мрежовите разходи извън Северна Америка бяха намалени два пъти, а скоростта на реакция на нашата съвременна синхронизация в световен мащаб е нараснала с 300%, съобщи Дан Уилямс, отговарящ за разработването на продуктите на Dropbox. — Това стана възможно, тъй като изградихме глобална частна мрежа, без сложна верига от посредници в Интернет и чрез насочване на трафика директно към облачната ни инфраструктура“.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари