Близките и роднините на жертвите от терористичните актове в Париж и Брюксел подадоха колективен съдебен иск срещу основателя на Twitter. В иска се казва, че социалната мрежа се е превърнала в мощно оръжие в ръцете на терористите, с помощта на което те могат да заплашват хората и да извършват престъпления.

По този начин, роднините и близките на пострадалите сравняват Twitter с оръжията за масово поразяване. Социалната мрежа нееднократно бе използвана за разпространяване на ключова информация при терористични актове. Ръководството на компанията миналата година обяви, че премахва 360 000 публични страници, които могат да имат нещо общо с разпространението на информация за организирането и синхронизирането на терористичните актове.

Местните средства за масова информация съобщиха, че роднините искат да получат някаква парична компенсация, понеже непрекъснатото споменаване на списъците със жертвите ги тревожи и не им дава покой. Не се съобщава за какви суми става дума.

На 4-ти ноември миналата година се появи информация, че прокуратурата на Мюнхен е започнала разследване срещу основателя на Facebook Марк Зукърбърг, както и срещу други топ-мениджъри на социалната мрежа, понеже Facebook не се старае особено да премахва призивите за убийства, заплахите за използване на насилие и други.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари