След трите смъртни случая, Тръмп иска забрана на ароматизираните електронни цигари и Vape

14
2057

Президентът на САЩ Доналд Тръмп в сряда засили мерките на американското правителство срещу производителите на електронни цигари, като предложи забраната на ароматизираните вейпинг продукти. Загрижеността за здравето при употреба на електронни цигари се увеличи през последните месеци на фона на епидемия от сериозни белодробни заболявания, които доведоха до три смъртни случая, поради употреба на електронни цигари или Vape, за което ви съобщихме.

 

Решението на Тръмп идва дни, след като Адиминстрацията по храните и лекарствата (FDA) изпрати предупредително писмо до Juul Labs, която се беше заела да изследва какво е причинило белодробните заболявания и смъртните случаи, с което задължава компанията да съобщи, че електронните цигари са „напълно безопасни“.

Администрацията на Тръмп иска и забрана на всички ароматизирани вейпинг продукти без тютюн, според доклад на CBS News в сряда. Bloomberg съобщи, че според Тръмп електронните цигари са проблем.

„Може да се наложи да вземем кардинални мерки срещу това. Не можем да позволим хората да се разболяват. Умират хора.“, заяви президентът в сряда в Белия дом.

 

Алекс Азар, секретар по здравеопазването и човешките услуги, заяви, че DFA планира премахването на всички аромати и вкусове за електронни цигари с изключение на течностите на тютюн, които все още ще могат да се продават. Според секретаря, производителите на ароматизирани вейпинг продукти все пак ще могат да подават заявления за одобрение до FDA, за одобряване и пускане на техния продукт обратно на пазара, като идеята е да се затегнат контролът и безопасността.

„Виждаме ръст при употребата на електронни цигари и Vape при деца и тийнейджъри в гимназиите и средните училища. Трябва да спрем това! Ще имаме цяло поколение деца, които са пристрастени към никотина, и това е просто ужасно!“, заяви Алекс Азар в публикация в  Twitter акаунта на  Белия дом в сряда.

14
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
8 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
pedro
pedro

БТВ в цитираните случаи на проблеми, включително 3-те смъртни случая се оказва, че са пушили екстракти от канабис. Само казвам, защото много пропускат като преписват статиите. Искат да маханат армоатизацията, защото този екстракт минава за „аромат“ и така го допускат до пазари, където е забранена свободната продажба на канабис.

THC
THC

Няма как да умреш от чиста субстанция на канабис, кой знае какви л@йна са пушили

pixel
pixel

THC, забавно е, че ти цъкат минуси… С коя част от „марихуаната няма летална доза“ не са съгласни ми е много интересно?! За разлика от алкохола и тютюна например.

Тютюн
Тютюн

„…Не можем да позволим хората да се разболяват. Умират хора…“ – щото от „нормалните“ не се разболяват.. Да, и аз съм пушач, но такова изказване е лицемерно!

ти пък сега
ти пък сега

Тръмпи е шабес-гой. Каквото му наредят дългоносите му господари, това прави. Да, в цигарения дим има няколкостотин канцерогена и от пушене са умрели десетки милиони хора. Но от продажбата на тютюн цели фамилии са станали мултимилиардери. Как така ще им отнемат клиентите някакви си китайци с техните евтини и почти безвредни изпарители?!?

Геуе
Геуе

Неколко смъртни случая с Теслата, нея кога ?

Аз ве аз
Аз ве аз

Всеки ден горят коли, да ги забраним всичките кога?

Dave
Dave

Няколко на милиони километри. За сравнение с кола без автопилот се умира по няколко на хилади километри.

Аз ве аз
Аз ве аз

А след всекидневните престрелки, забрана за оръжията кога? 😀

NRA
NRA

Бог създаде хората. Колт ги направи равни.

Във всяко общество има две прослойки, заинтересовани нормалните граждани да са невъоръжени и беззащитни. Това са престъпниците и политиците.

Всекидневните престрелки ще престанат не когато оръжията бъдат забранени, а когато носенето им стане задължително! В момента над 95% от американците не се възползват от конституционното си право да носят огнестрелно оръжие. Затова всякакви психопати ги избиват като УФТСИ по улиците. Ако всеки е длъжен при излизане от дома си да носи личния си пистолет, никой няма да посмее да използва оръжие. Защото в същия миг ще бъде застрелян от околните.

Мирослав
Мирослав

Нещо ти е сбъркана гледната точка. На полицията каква и е работата, да се чешат по мъд.рите, да спят в патрулките и да са в колаборация с наркотрафикантите. Много просто има оръжие има проблем, няма оръжие няма проблем (както стана в Нова Зеландия). Ама военното лоби държи Тръмп яко за топките. Бизнес за милиарди.

Тъпичък си, Мироооо... или си ченге
Тъпичък си, Мироооо... или си ченге

На вълка знаеш ли защо му е дебел врата? Защото сам си върши работата! Когато оръжието е забранено, невъоръжени остават единствено законопослушните нормални граждани. Престъпниците, които по принцип са такива, защото не спазват законите, пак са въоръжени. Според теб при конфликт кой има по-голям шанс – въоръжен гражданин срещу въоръжен престъпник, или беззащитен гражданин срещу въоръжен нападател, който да тича да се жалва после на моля другарката, че са го обрали, набили и наебали? Тези либерастки простотии как до гъза на всеки гражданин трябвало да има полицай, дето да го пази, си ги заври дето не те огрява слънцето! Свободният… Виж още »

Жеко
Жеко

Колко трудови злополуки има на ден, да забранят и работата тогава. А трябва да спрат да продавт кренвирши на деца, по-вредни са от цигарите.

Мирослав
Мирослав

Тръмп е плужек!
Няма дупе да забрани автоматичните оръжия (ако не всички), а забранява някакви си цигари. Не че е маловажен проблема, но сравнение с първия е капка в океана.