Денис Порто, учен от Харвард, известен със своите инвестиции в криптовалути, обяви в Business Insider, че биткойнът се подчинява на същото правило, валидно за целия цифров свят.

Това е Законът на Мур, който приложен към биткойна показва, че цената на най-популярната криптовалута ще се удвоява на всеки 8 месеца през следващите 3,5 години.

Последно време цената на Bitcoin стремително расте. На 7 август валутният курс на биткойна достигна $3415. В началото на август биткойнът поскъпна с малко повече от 16%, а от началото на тази година – с 465%. И това е само началото. Според инвеститора и учения Денис Порто, цената на най-популярната в света цифрова валута ще продължи да следва златното правило на технологичния свят – Законът на Мур и ще достигне $100 000.

Емпиричният закон бе формулиран през 1965 година от основателя на Intel Гордън Мур и гласи: „Броят транзистори в чиповете се удвоява на всеки две години“.

Порто заяви пред Business Insider, че Законът на Мур е формулиран за броя транзистори в компютърните чипове, но е валиден за всяка цифрова технология. „Всяка технология, нарастваща по експонента (тоест подчиняваща се на Закона на Мур), удвоява основния си параметър за точно определен период от време“.

Прилагайки Закона на Мур към биткойна, Порто стигна до извода, че неговата цена се удвоява и ще се удвоява на всеки 8 месеца.

„Тази закономерност дава уникални възможности на инвеститорите. За много от тях инвестирането в донякъде неясните съвременни интернет технологии изглежда сложно, но буквално всеки може да се закупи биткойн“.

Според пресмятанията на експерта, ясно изявеният тренд в поскъпването на биткойна, съответстващ на закона на Мур, ще продължи, докато биткойнът не стане един от най-масовите финансови активи в света.

Да не забравяме, че става дума за най-популярната цифрова валута. Засега това е Bitcoin, позициите на който не можаха да се разклатят дори и от разделянето на блокчейна на две части и повята на Bitcoin Cash. Ако някоя друга цифрова валута успее да стане най-популярната в света, то именно тя ще започне да се подчинява на Закона на Мур, а другите криптовалути няма да се развиват по този закон.

Но появата на нова, по-успешна цифрова валута е малко вероятно и Денис Порто е категоричен, че именно биткойнът ще продължи да удвоява цената си на всеки 8 месеца, чак до месец февруари 2021 година, когато цената на 1 BTC ще прехвърли $100 000 и ще бъде 28 пъти по-висока от днешната цена.

Да си припомним, че съвсем наскоро финансовият аналитик Рони Моас предсказа, че златният век на криптовалутите ще започне още през следващата 2018 година. Според него, цифровите пари ще изместят акциите, облигациите и другите традиционни финансови активи.

17
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
13 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Dave
Dave

А А Ама как? Умните финансови аналитици които съвсем не са безмозъчни тролове казаха че биткойна е измамна фалшива валута??? ХАХАХАХАХА

ree
ree

Ето го безмозъчният трол

profit.bg/foreks/miliarder-koyto-pozna-za-dotkom-balona-nareche-bitkoyn-piramida/

samsung
samsung

БЕЗмозъчен милардер които сам ги е спечелил.

ree
ree

Истината е че ще стане 500 000$

profit.bg/foreks/dzhon-makafiy-bitkoynat-shte-dostigne-500-000-dolara-do-3-g/

p.s.
продавам 2 биткойна за 800 000$
за купувача оставам печалба от 200 000$

Линух
Линух

Аз имам 1 биткойн, и искам да го продам, как да го направя, дори ще го продам за 1000лв. Някой навит ли е да ми го купи.

Zapoznat
Zapoznat

Аз ще ти го купя за 1000 лв.
Дай някакви контакти за връзка ?

Iliyan
Iliyan

аз давам 1200
дай ми мейла си

panda
panda

Аз ще ти го купя за 2000 лв. Дай координати.

Iliyan
Iliyan

Линух 2500лв

Линух
Линух

Продадох го момчета. Не вярвах че някой би го купил, за мен е толкова абстрактно това нещо. Преди години един приятел ми беше показал как уж се копа, но останах скептичен, не го разбрах и го заебах. Днес се свързах с някакъв, той влезе през RD в компютъра ми, прави нещо и после каза че веднага ще преведе парите. Сега си чакам парите.

трол
трол

ами чакай си :D, иначе се ползва борса, ако искаш да получих някакви пари 😀

Линух
Линух

Тролче, писах че въобще не ги разбирам тези работи, ти ми говориш за борси, тъп ли си, или се правиш на баровец.

трол
трол

Не знам кой е тъп, но твоята постъпка граничи с тази на бабите, дето хвърлят хилядарки през терасите 🙂

djagi
djagi

А много интересно как са се свързали с теб или ти с купувача… Аз имейл или друг начин за контакт с пишещите тук не виждам.

тъй-тъй
тъй-тъй

Калдата, с тази „новина“ съвсем ги побъркахте собствениците на биткойн. Вместо да им помагате да запазят здрав разум, вие ги подкокоросвате. После ще си седите невинни като агънце а?
ПП. Личният ми анализ, базиран на законите на геометричната прогресия, показва че след няколко години един биткойн ще се равнява на стойността на цялата останала световна валута в обръщение. Как тогава ще обмените биткойн ли? Ами ще се редувате. Един собственик обменя един биткойн и става собственик на световната икономика. След известно време друг собственик обменя един биткойн и на свой ред притежава световната икономика и така си я караме…

тъй-тъй
тъй-тъй

Забравих да добавя интересния факт, че гениалният анализатор, цвъкнал това умозаключение сам, активно се занимавал с инвестиции на криптовалута. Което не означава че човекът има полза от това твърдение, та той го казва от желание да помогне. От добро сърце. Дори не бих си помислил че следва някакви свои, користни цели, като например вдигане курса на биткойна. Дори през ум не ми е минавало. Както знаем, тютюневите компании още не са намерили връзка между пушенето и раковите заболявания.

JDdscs
JDdscs

Ще обясниш ли какво визираш под „здрав разум“?!