Старият дизайн на Facebook ще изчезне през септември

5
1589

Класическият, вече остарял дизайн на настолната версия на Facebook, добре известен с емблематичната синя навигационна лента в горната част, изчезва завинаги през септември. От портала Engadget съобщават, че страницата за поддръжка на Facebook е актуализирана, като в нея вече се казва, че всички потребители на социалната мрежа скоро ще преминат към новия дизайн. Въпреки че към момента можете да превключвате обратно към стария интерфейс, дори да сте преминали автоматично към новия, вече при преход, се появява информационно известие, което предупреждава, че „класическият Facebook вече няма да бъде наличен през септември.“

Новият дизайн бе обявен на конференцията за разработчици на Facebook миналата година и първоначално беше представен в приложенията на iOS и Android. През март новият дизайн получи широко разпространение след като стана достъпен за голяма част от потребителите на настолната версия на социалната мрежа, оставяйки на хората свободата да изберат дали да използват него или стария, класически дизайн, с който са свикнали.

Новият интерфейс представлява огромна промяна от визията, с която Facebook е известна през по-голямата част от своето съществуване. Обновеният интерфейс е много по-изчистен, включва много повече бяло и свободно пространство, а също така и предлага тъмен режим, както и шрифтът на основните менюта и надписи по подразбиране е по-голям. Функционално той също поставя по-голям акцент върху отделните платформи на Facebook като секцията за гледане на видео, пазаруване и игри в горната лента на навигацията.

Промяната във външния вид на Facebook наистина беше необходима, като повечето от потребителите, които вече са преминали към новия дизайн и го използват, казват, че харесват по-минималистичния и изчистен вид на платформата, а тъмният режим е изключително добре посрещано нововъведение от много хора, които не искат да натоварват зрението си и да се взират непрекъснато в ярката бяла светлина, излъчвана от екрана на устройството им, когато посещават Facebook. Все пак обаче има и друга група потребители, която е свикнала и предпочита по-стария дизайн, и сега за тях ще бъде разочароващо, че вече няма да имат тази опция.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари