18.9 C
София

Съоснователят на Oculus Брендън Айриб напусна Facebook

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Facebook се лиши от още един високопоставен мениджър и специалист. Съоснователят и ръководител на отдела за разработване на шлемове за виртуална реалност Брендън Айриб официално обяви, че напуска компанията.

Брендан Айриб не съобщи причините за своето напускане и не сподели с какво ще се занимава в бъдеще. Той само благодари на всички колеги от проекта Oculus за съвместната работа и каза, че това за него е първото прекъсване на напрегнатата работа от 20 години.

Айриб заедно с Палмър Лъки измислиха и създадоха Oculus през 2012 година, когато започнаха работата върху този проект като един малък стартъп в Kickstarter. Малко по-късно младата компания бе закупена от Facebook. Палмър Лъки напусна Facebook преди година и половина.

Интересно е, че Брендън Айриб обяви, че напуска след по-малко от месец след като основателите на Instagram Кевин Систром и Майк Кригър обявиха, че напускат Facebook. Вижда се, че към днешен ден Facebook са напуснали почти всички основатели на най-големите компании, закупени преди време от социалната мрежа.

Да си припомним, че Facebook закупи Oculus през 2014 година за $2 милиарда. А направлението по виртуална реалност е един от основните бизнеси на компанията.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини

0
Какво мислите? Добавете коментар.x
()
x