3.7 C
София

Тинейджър от Флорида блокира дистанционното обучение на куп училища чрез DDoS атака

Най-четени

Момчето, на 16 години, е обвинено в изпълнението на кибератака, която е довела до срив в онлайн обучението в окръга Маями-Дейд. Използвал е лесна за изтегляне програма, чрез която е претоварил сървърите на четвъртият по големина училищен регион в САЩ.

В подробностите, споделени от Miami Herald, става ясно, че гимназистът е обвинен в изпълнението на поне осем от 12 или повече кибератаки. Операцията е парализирала дистанционното обучение за три дни.

Всички атаки приключват по едно и също време, като една от тях не е свързана с операцията на момчето

Членове на училищните настоятелства, заедно с широката общественост, виждат нещата малко по-различно от властите. Да, има момче, което е извършило това деяние, но има и власти, които не са си свършили работата.

Те задават много въпроси за проверката и ефективността на My School Online, новата онлайн платформа на региона за дистанционно обучение. Тя се управлява от технологичната компания K12.

Простотата на използваният инструмент кара експерти по киберсигурност да споделят, че не би трябвало властите да имат проблем да се справят с подобна атака.

Ученикът признава, че е използвал софтуер на име “Low Orbit Ion Cannon (LOIC)“

Лесно достъпен е в Интернет и се използва за нарушаване на работата на уеб сайтове.  Интересен факт е, че активисти от групата на „Анонимните“ използваха тази програма, за да атакуват компании като MasterCard, Visa и PayPal преди години.

LOIC предоставя много лесен начин да се извърши DDoS атака, при която целта се атакува с огромно количество пакети от информация докато сървърът не блокира.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини