На 20 май валутният курс на биткойна превиши $2000. Информацията е на борсите Coinbase и CoinMarketCap, които отбелязаха, че от началото на 2017 година цената на цифровата валута е нараснала над 2 пъти.

В 10:30 часа на 21 май, биткойнът се търгуваше при цена $2082,5. Капитализацията на тази цифрова валута към 15 май нарасна с почти $7 милиарда и достигна $34 милиарда.

Ръстът на цената на биткойна се дължи на няколко основни фактора. Един най-силните е признанието на Bitcoin от Япония. В началото на месец април японското правителство взе решение да легализира биткойна и сега той е официално платежно средство в тази страна.

Другият основен фактор за ръста на тази криптовалута е липсата на политическа и финансова стабилност в света. Много финансови аналитици са обезпокоени от това, че Доналд Тръмп не може да изпълни обещанията си относно данъчната реформа. Друга причина за безпокойство е ситуацията в Бразилия, където депутатите поискаха оставката на Мишел Темер, за който се твърди, че е предлагал подкупи.

Съоснователят и ръководител на хонконгската борса Gatecoin Аврелиан Менант (Aurelien Menant) прогнозира, че до края на 2017 година курсът на биткойна може да превиши $3000. CNBC отбеляза, че декемвриската прогноза на икономиста на Saxo Bank Стин Якобсен, който прогнозира през 2017 година биткойн курс от $2000 долара, е бил съвършено прав.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

12 коментара за "Цената на биткойна за първи път превиши $2000"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Меченце
Меченце

Официално платежно средство в Япония е йената.

Azhen
Azhen

И биткоин заедно с Йената вече.

Меченце
Меченце

Криптовалутата, включително биткойн, от днес получава статут на платежно средство в Япония в съответствие със закон за валутната регулация, приет по-рано от парламента. В документа е записано, че тя изпълнява функция на валута, но официална парична единица е само йената.

Bitcoin
Bitcoin

Bitcoin to the moon!

още пирамиди
още пирамиди

community.crypto.bg/t/gladiacoin/643

още пирамиди
още пирамиди

Обобщение:
Биткойн системата може да обработва ограничен брой транзакции (средно около 3 на секунда).

Биткойн миньорите логично предпочитат транзакциите, които им плащат най-високи такси. Тези такси са динамични и е трудно да се направи баланс между бързина и изгодност.

още пирамиди
още пирамиди
Съхранението на биткойни в портфейли като BlockChain.info25, KryptoKit11 или Bitcoin-qt си има своите предимства, но и доста недостатъци. Така например, често излизат новини за „недоглеждания“ в софтуера на BlockChain.info, сайтът им в най-важните моменти е недостъпен, а KryptoKit от няколко седмици вече не може да извършва плащания, точно защото разчитат на BlockChaino.info за достъп до блокчейна. Настолните портфейли като bitcoin-qt също не са добро решение за ползвателите на биткойн. От една страна сте „вързан“ към компютъра, на който е инсталиран; от друга страна трябва да правите backup след всяко плащане, което правите, и да съхранявате този backup на различно място,… Виж още »
още пирамиди
още пирамиди
Инсталация на портфейл посредством Ledger Starter Първо изключете компютъра или лаптопа си. След това включете Ledger Starter устройството в един от USB портовете му и стартирайте отново компютъра. При стартирането трябва да влезете в BIOS-а на компютъра. Различните компютри изискват различни комбинации от клавиши, така че не можем да ви дадем точна рецепта за това, как да го направите, но се надяваме, че или знаете, или познавате някой, който знае. Следващата стъпка към създаването на портфейла е да зададете от BIOS менюто Boot from USB Drive и по този начин ще стартирате защитената операционна система на Ledger Starter устройството. На… Виж още »
още пирамиди
още пирамиди

Без пари

bitkey.io

Винаги cold-offline
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Най-добре – brain wallet(paranoid) :

GENERATING WALLET

Boot BitKey in cold-offline mode,

remove BitKey USB

Use Warpwallet to create a secure brainwallet

Save public Bitcoin address (e.g., scan qrcode)

To ensure private keys do not survive in RAM,

turn off computer running BitKey and
disconnect power source for 15 minutes.

After generating wallet, you can send Bitcoin to this address.

и все пак хардуера на компота помни последните 10 000 натискания на клавиатурата !!

още пирамиди
още пирамиди
keybase.io/warp/warp_1.0.8_SHA256_5111a723fe008dbf628237023e6f2de72c7953f8bb4265d5c16fc9fd79384b7a.html ARPWALLET PUBLIC SERVICE ANNOUNCEMENT Do not use Warpwallet without a salt Unfortunately, Warpwallet makes it foolishly easy to skip the part where you input your e-mail as salt. Providing a salt mixes it in with the passphrase you provide. Non-experts may not realize how important this is. Without the salt, attackers can attempt to crack all Warpwallets simultaneously. With a salt, they have to divide their cracking power amongst a list of suspected e-mails. Cracking a million salted Warpwallets is a million times harder than cracking a million unsalted Warpwallets. Using a salt gets you much more security risk… Виж още »
dimitar
dimitar

Те шараните продължават да лапат мухи… нали се сещате че това с биткойна е само зарибявка … това ще премине в световна електронна валута , това е целта на тези които са в играта с парите… тогава както е и сега тези които държат банките ще имат едни цифри в едни компютри и ще управляват и притежават света като дават и използват САМО И ЕДИНСВЕНО виртуални цифрички

Мирно Димитре
Мирно Димитре

Е такава тъпотия и от Борисов не учаквах ! Евала Димитре. Взимаш оскър брато!