Шефът на Volkswagen: „Не можем да изпреварим Tesla, но ще се постараем да не изостанем много“

12
2794

Ръководителят на Volkswagen Херберт Дис коригира своята позиция по отношение на конкуренцията с Tesla на Илън Мъск. Вместо предишното намерение да догони и изпревари Tesla, сега целта е по-скромна – да не се изостава. Дис не може да се конкурира с Мъск заради тромавата структура на германския концерн и силните синдикати.

През месец януари тази година, по време на икономическия форум в Давос Дис призна пред всички лидерството на Tesla в областта на електрическия транспорт, но подчерта, че след време VW ще догони Tesla и на даден етап ще я изпревари.

Но сега шефът на Volkswagen дава да се разбере, че ще бъде доволен, ако неговата компания се задържи втора след лидера. Той каза още, че въпреки своите размери Tesla е на по-изгодна позиция и има по-голям капитал за да стане и остане най-голямата световна автомобилна компания.

„Илън Мъск поема рискове, за които ние не можем и да си помислим“ – каза Дис. „Считам, че е достатъчно той да се движи напред, а ние да го следваме и да се мъчим да не изоставаме“.

Това признание бе подкрепено и от изданието Financial Times: ако Tesla още сега предложи на пазара нови акции, само за едно денонощие ще получи $2 милиарда. Но за да може Volkswagen да събере същата сума, трябва да произведе и продаде 2,5 милиона автомобила.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
12 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари