A.T. Kearney: към 2040 година по-голямата част от човечеството ще консумира изкуствено месо

3
836

Потребителите все повече се безпокоят за етичността и екологичността на продуктите, които купуват. Според някои изследователи, това ще накара традиционната месна промишленост малко да се свие и да отстъпи място за производството на месо от отгледани в лабораториите клетки.

Изкуственото месо наскоро се появи на пазара, но неговото търсене стремително нараства. Потребителите са привлечени от възможността да се хранят със стекове и хамбургери, без да изпитват угризения на съвестта поради неетичното отношение към животните и изхвърлянето на голямо количество парникови газове.

Според аналитичната компания A.T. Kearney, тази тенденция ще доведе до това, че след 20 години 60% от глобалния пазар на месо ще бъде представен от растителни аналози и от месо от епруветка.

Още днес компании като Beyond Meat, Just Food и Impossible Foods предлагат продукция, която не може да се различи от истинското месо. Интерес проявяват не само потребителите, но и инвеститорите, които вече дадоха над $1 милиард в индустрията за производство на растително месо.

Другите производители на изкуствено месо експериментират с месни продукти, отгледани в лабораториите от клетъчни култури. Месото от епруветка още не е готово за пазара. Производителите на месото от епруветка са убедени, че то ще се хареса на всички. Тази продукция дава възможност изцяло да се копират вкуса и текстурата на истинското месо,

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Efix
Efix

Още един повод за вдигане на цените – изкуственото месо ще стане на цената на днешното истинско месо, а цената на истинското место ще стане двойна и тройна. Също както стана с нормалните краставици и био-краставиците.

Изидорус Б.
Изидорус Б.

Категорично НЕ на всичко лабораторно и изкуствено !

Веганските протести са манипулация и пълна глупост. А Климатичните промени са една много , много нагла лъжа. Не се поддавайте на този тип манипулации, които искат да ви определят живота.
Заложете на естествената и нормална храна, вкл. месото и избягвайте всичко изкуствено, в което се е намесила фармацията.

пипи
пипи

То така се прави изкуствено месо.