fbpx
-3.1 C
София

Apple се съгласи да плати $95 млн. за предоставяне на ремонтирани устройства вместо нови при замяна

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Американските потребители спечелиха малка победа над Apple. Компанията наскоро се съгласи да плати почти 100 милиона долара по колективен иск, в който потребителите обвиниха компанията в нарушаване на т.нар. Закон за гаранцията Магнусън-Мос и други закони на САЩ. Твърди се, че Apple е предоставяла ремонтирани устройства вместо нови като заместители на своите гаранционни устройства.

В съответствие с потребителското споразумение за ремонт, валидно за потребителите на САЩ, при обслужване на клиентски продукт, компанията „може да използва нови или ремонтирани части или продукти, еквивалентни на новите по производителност и надеждност“. Независимо от това, потребителите, които са завели съдебното дело, смятат, че ремонтираните устройства не са еквивалентни на новите и поискаха финансово обезщетение от Apple.

Споразумението се прилага за ищци от САЩ, които са закупили план за обслужване AppleCare Protection Plan или AppleCare + директно или чрез програмата iPhone Upgrade Program след 20 юли 2012 г. и са получили в замяна ремонтирано устройство. Сега страните са постигнали споразумение по делото и ако то бъде одобрено от съда, всеки от ищците ще получи обезщетение, съответстващо на броя на проблемните джаджи.

Очаква се купувачите да получат общо между 63,4 милиона и 68,1 милиона долара – останалата част от 95 милиона долара, които Apple ще плати, ще отидат за съдебните такси и други разходи. Съдебният иск е заведен през 2016 г. в Калифорния и все още тече.

Известно е, че Apple ‘активно отрича’ факта, че ремонтираните устройства са по-лоши от новите, но предпочита да постигне споразумение с ищците, преценявайки възможните разходи за продължаване на съдебния процес. Очаква се споразумението да бъде обявено от съда на 20 октомври или веднага след това, когато съдията може да го преразгледа.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини