Brave стартира бета версията на своята безопасна фирмена търсачка

3
416

Brave е създателят на едноименния браузър с високо ниво на поверителност и продължава да усъвършенства своите продукти. На 22-ри юни компанията стартира отворената бета версия на своята фирмена търсачка, която не създава профил на потребителя и не следи неговите действия.

Търсачката е вградена в браузъра Brave за всички популярни операционни системи, но се предлага и нейната стандартна онлайн версия (search.brave.com). Компанията анонсира своята нова търсачка през месец март тази година, когато закупи интернет търсачката Tailcat, технологиите на която се използват в новия продукт на Brave.

Представителите на компанията позиционират своята търсачка като „първата в интернет сектора независима алтернатива на Chrome + Google Search„. Търсачката Brave Search не събира и не използва персоналните данни на потребителите и техните IP адреси. За получаването на резултатите не се използват каквито и да било данни от други търсачки, понеже Brave Search формира свой собствен индекс.

Главният изпълнителен директор на Brave Брендън Айх заяви, че към днешен ден тяхната интернет търсачка е най-независимата и най-поверителната. Brave Search използва свой собствен индекс и осигурява анонимно търсене, прозрачност при съставянето на рейтинга на резултатите и е интегрирана в браузъра на компанията.

Да добавим, че през 2020 година аудиторията на Brave се увеличи от 11 до 25 милиона активни потребители, а към месец март тази година техният брой нарасна до над 32 милиона.

4.5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари