В последната стабилна версия Chrome 56 значително е повишена скоростта на зареждани и обновяване на уеб-страниците.

Създателите на браузъра споделиха, че са използвали друг подход. Считало се е, че страниците се обновяват основно в два случая: когато са прекратили нормалната работа и когато страницата още в началото не се е заредила добре. Но тъй като качеството на уеб-кода през последните години значително е подобрено, при първоначалното зареждане на страниците възникват незначителен брой грешки и сега се презареждат основно когато са престанали да се обновяват.

За ускоряването на тяхното обновяване в Chrome 56 са премахнати допълнителните проверки на сървъра, които понякога генерират стотици запитвания. Новият браузър по-активно използва локалния кеш, като всичко това води до увеличението на скоростта на зареждане и обновяване с около 28%. Това се вижда особено ясно при презареждането страниците на Facebook, предимно заради намаления с 60% брой на заявките и проверките към сървърите.

Сред другите промени в Chrome 56 са допълнителните ограничения на Flash, като по подразбиране се използва HTML5; добавена е поддръжката на звуковия кодек FLAC (Free Lossless Audio Codec); незащитените HTTP сайтове се отбелязват в адресния ред.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Тц
Тц

Пълни глупости. Това подобие на браузър винаги е било най тромаво и лапа най много ресурси. В момента имам инсталирани 4 браузъра. Принудих се да кача Chromium (чист Chrome, със шпионските боклуци, никога) само заради някои файлове от megaupload, които само с него се теглят нормално. Същата боза си е, както го помня, дори повече. Най бавен, тромав и ресурсоемък е от всички, дори IE. Новата Opera ми е фаворит в момента. Бяха я развалили, но пак напомня за себе си. Бърз и с доста нови и полезни функции. И не знам какво са направили с шрифтовете и фона, обаче… Виж още »

Гост
Гост

Мда, присъединявам се, днес видях как гълта по 1Г ram на таб…….И нямаше кой знае какво в тия табове.

Анонимен
Анонимен

Не знам как при вас Chrome е тромав и т.н. като той е единственият браузър, който поддържа мулти процеси. Да, в последните версии FF се опитват да интегрират и те нещо подобно, но за момента не съм особено очарован. Отделно това единствено Chrome се справя с начина ми на работа в интернет. Явно Google добре са се справили с алгоритмите щом още преди да си помисля за сайта, който искам да заредя и Chrome вече ми го предлага. Разбира се всичко това за сметка на privacy-то, но какво да се прави, така е… Относно ресурсите, да, доста рам гълта, но… Виж още »

Ozzy
Ozzy

Chrome е за мързеливци.Трупа кеш та дрънка.Не виждам какво е по-бърз.Иначе лара ресурси много.Не е въпроса колко рам имам.