fbpx
26.8 C
София

Cobuilder и дигитализацията на Чешката строителна индустрия

Най-четени

Софтуерната компания Cobuilder, чиито инженерен екип е в България, и Чешката агенция по стандартизация (CAS), подписаха договор за дигитализиране на строителния сектор в Чехия. Стратегическото партньорство цели внедряването на система за управление на информацията в строителството. Това ще спомогне за прилагането на стандартизирани данни и единен дигитален език за чешкия строителен сектор.

Целта на проекта е да се улесни информационния поток както и дейността на всички участници в сектора при управлението на данните за строителните материали. Това сътрудничество включва интегрирането на различни системи и стандарти, разработени с най-новите софтуерни решения на Cobuilder. Проектът ще допринесе и за спазването на екологичните практики и изисквания.

„Чехия е една от държавите, които първи поемат по пътя на дигитализацията в строителството на национално ниво. Методологията, която се използва в този мащабен проект, лесно може да се приложи и в други държави. Подходът е подобен за държавни организации, асоциации, национални и международни строителни участници, които се стремят към дигиталната трансформация на сектора чрез прилагането на стандарти.“, споделя Ларс Фреденлунд, главен изпълнителен директор на Cobuilder.

Партньорството с Чешката агенция по стандартизация ще доведе до стратегическото развитие на Cobuilder и в други европейски държави. Мащабният проект ще отвори вратите за разговори на международно ниво и ще ускори възможностите за представители на строителната индустрия да използват единния дигитален език, който Cobuilder предлага чрез решенията си.

Софтуерната компания е в растеж и продължава да увеличава екипа си от професионалисти в България. Във всеки отдел работата е динамична и гъвкава, а проектите в Cobuilder се променят заедно с клиентите и техните нужди, както и с технологичните промени в бранша. Всички продукти се поддържат и пишат на модерни технологии, което е предпоставка и за постоянното развитие на уменията на софтуерните инженери в компанията.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Asus Chromebook CX9 – един от най-добрите от вида си

Бърз софтуер, мощна конфигурация и интелигентен дизайн са част от предимствата на компактната машина През 2022-а Chromebook от екзотика се превърна в нещо добре познато...

Подобни новини